Στο «ψυγείο» μπαίνει η χώρα τις επόμενες ημέρες 

10 Ιανουαρίου 2024

Στο «ψυγείο» μπαίνει η χώρα τις επόμενες ημέρες.  Τα πρώτα χιόνια φάνηκαν ήδη από την Τρίτη στη χώρα μας και το κρύο θα είναι τσουχτερό, καθώς τα επόμενα 24ωρα θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα.

Συννεφιά θα καλύψει σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 τη χώρα μας με βροχές και χιονοπτώσεις. Το σκηνικό θα είναι άκρως χειμωνιάτικο με θερμοκρασίες κοντά στο 0, δυνατούς ανέμους και χιονοπτώσεις. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο. Χιόνια αναμένονται στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και έως τα βόρεια της Αττικής.

Συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος θα «βουτήξει» σε πολλές περιοχές της χώρας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά εκτός από τα δυτικά θα έχουμε μονοψήφιες θερμοκρασίες, όπως και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στη Θράκη και τα ορεινά δε θα έχουμε πάνω από 4 βαθμούς ενώ στη Μακεδονία ανώτατη θερμοκρασία θα είναι οι 7 βαθμοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 1 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από -2 έως τους 8 βαθμούς στην Ήπειρο), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου από 2 έως 5 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με παροδικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική, τα ξημερώματα, και από τα 600 μέτρα και πάνω, θα έχουμε χιόνια στα βόρεια και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 7 έως τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική, αλλά στη συνέχεια θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 0 έως τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Ραγδαία αλλαγή τις επόμενες ώρες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανάρτησε στα social media χάρτη πρόγνωσης χιονόπτωσης για τις επόμενες ώρες, αναφέροντας παράλληλα, πως χιόνια θα πέσουν μέχρι και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη κακοκαιρία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από την Παρασκευή και θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχει πιθανότητα το Σάββατο και την Κυριακή να χιονίσει και στην Αττική, ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή στα βόρεια προάστια, αλλά ακόμη και στο κέντρο της πόλης να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το «στρώσει» στα βόρεια προάστια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]