Άστατος ο καιρός από το απόγευμα των Θεοφανίων – Σοβαρή επιδείνωση με πτώση 14 βαθμών

6 Ιανουαρίου 2024

Άστατος ο καιρός από το απόγευμα των Θεοφανίων – Σοβαρή επιδείνωση από Τρίτη με πτώση 14 βαθμών

Λίγες ώρες απομένουν για την έλευση της νέας κακοκαιρίας, κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από αργά το απόγευμα του Σαββάτου (06-01-2024) έως το βράδυ της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Με πυκνή συννεφιά θα ξεκινήσουν τα Θεοφάνια το πρωί του Σαββάτου, αλλά μέσα στη μέρα ο καιρός θα ανοίξει στα δυτικά και από το βράδυ θα έχουμε φαινόμενα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από την Αττική και ΒΑ θα έχουμε συννεφιά και μέχρι το μεσημέρι (12) θα έχουν μετατοπιστεί στα ΒΑ της Ελλάδας.

Για σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει, αλλά από τις 17:00 και μετά νέα σύννεφα θα φτάσουν στην χώρα από τα δυτικά δίνοντας μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί με νέες μπόρες και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά κεντρικά (1500 μέτρα και άνω). Οι βροχές θα ενταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνοντας μέχρι και τα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιές το πρωί και προς το μεσημέρι θα έχουμε διαστήματα με ήλιο. Το βράδυ όμως αναμένονται βροχές και μπόρες με την θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη συννεφιά επίσης από το πρωί και από το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει αλλά τοπικά θα έχουμε και βροχές. Το βράδυ θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Την Κυριακή, νέες καταιγίδες θα πέσουν στα κεντρικά και τα δυτικά ορεινά όπως και στα ανατολικά της χώρας.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος εκτός από τα δυτικά με βροχές στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Την Τρίτη ξεκινάει μια σοβαρή επιδείνωση με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, μέχρι και 14 βαθμούς. Εντονα φαινόμενα αναμένονται σε Εύβοια, Σποράδες Αν. Θεσσαλία έως και την Αττική. Επίσης θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος και ίσως ακόμη και στα πεδινά θα έχουμε πασπάλισμα χιονιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]