Πήρε προθεσμία ο 44χρονος Νορβηγός – Πολίτης πήγε να του επιτεθεί

29 Δεκεμβρίου 2023

Πήρε προθεσμία ο 44χρονος Νορβηγός – Πολίτης πήγε να του επιτεθεί. Απολογείται το Σάββατο. Ο δικηγόρος του Νορβηγού είπε: «Έχει ψυχική ασθένεια, γιατί στα 17 του δολοφόνησαν μπροστά του φίλο του» –

Σοκάρει η εν ψυχρώ δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από μαχαιριά στον λαιμό. Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον 44χρονο Νορβηγό που σκότωσε  τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Στον τέταρτο τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε πριν από λίγο ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη και περιμένει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 12:00 και μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια με αλεξίσφαιρο ο Νορβηγός που σκότωσε τον  αστυνομικό (Βίντεο)

«Έχει ψυχική ασθένεια, γιατί στα 17 του δολοφόνησαν μπροστά του φίλο του»

Ο δικηγόρος του δράστη, Θοδωρής Καραγιάννης μίλησε στον Alpha για την υπόθεση: «Δεν θα μπούμε σε καμία λογική να αμφισβητήσουμε τα δεδομένα. Η ανθρωποκτονία δεν αμφισβητείται. Ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από τις πράξεις του κατηγορουμένου, αυτό είναι δεδομένο», είπε αρχικά και πρόσθεσε, «αυτά που χρήζουν διερεύνησης είναι η κατάσταση μέθης στην οποία ήταν τόσο ο δράστης όσο ενδεχομένως και οι υπόλοιποι, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες. Είναι διαφορετικό εάν υπήρξε συμπλοκή και κατέληξε, όπως κατέληξε και διαφορετικό εάν ο δράστης το ξεκίνησε μόνος του και χωρίς λόγο είναι διαφορετικό εάν γνωρίζονταν ή όχι», σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Παράλληλα όπως ανέφερε «υπάρχουν κάποιες παράμετροι με βάση τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στη δικογραφία και σε όσα φαίνονται από τις μαρτυρίες. διαφοροποιούν το σκηνικό όχι σε επίπεδο κοινής γνώμης αλλά σε επίπεδο δικαστικής κρίσης».

Ερωτώμενος για ποιο λόγο ο κατηγορούμενος πήγε να πιει ένα ποτό έχοντας ένα φονικό όπλο, ο συνήγορος απάντησε «αν δεν είχαμε μία ανθρωποκτονία τετελεσμένη και αν δεν είχαμε και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, αν δεν είχαμε ένα τέτοιο έγκλημα, θα σας έλεγα ότι κατανοώ τη σκέψη. Δεν σημαίνει ότι όποιος φέρει ένα τέτοιο όπλο είναι διαθέσιμος να σκοτώνει, ούτε όποιος φέρει τέτοιο όπλο σκοτώνει. Το λιγότερο είναι ότι πήγε να πιει ποτό με ένα μαχαίρι παλάμης στην κατοχή του», συμπλήρωσε.

Για το εάν ο κατηγορούμενος έχει ιστορικό φυλάκισης είπε, «τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν έχει κάποια προηγούμενη ανάμειξη, τουλάχιστον δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία».

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στο επίδομα που λαμβάνει ο δράστης από το νορβηγικό κράτος, ενώ στην Ελλάδα δεν εργάζεται και εξήγησε: «Το επίδομα που λαμβάνει είναι σύνταξη αναπηρίας, το λαμβάνει για ψυχιατρική νόσο, η οποία προήλθε γιατί όταν ήταν 17-18 ετών βρέθηκε ο ίδιος μάρτυρας δολοφονίας φίλου του». Ενώ ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας έπαιρνε την αγωγή του».

Ο Νορβηγός κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον άτυχο 32χρονο με μαχαίρι τύπου «push dagger». Πρόκειται για ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο κρύβεται στη χούφτα του ατόμου που επιτίθεται.

Ο 32χρονος αστυνομικός έπεσε νεκρός τα ξημερώματα μετά από καβγά σε μπυραρία στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, ο δράστης είναι 44 ετών υπήκοος Νορβηγίας.

Λίγο μετά τις 04:00, διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού, έβγαλε μαχαίρι και τον τραυμάτισε στο πόδι. Ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του και δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό. Άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου. Υπηρετούσε ως αξιωματικός στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Η μπυραρία βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, στην οδό Κατσιμίδη. Ο κουμπάρος του αστυνομικού βγήκε στον δρόμο φωνάζοντας για βοήθεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]