Συνέντευξη με το πρώτο ρομπότ-πολίτη του κόσμου Sophia και την επικοινωνιολόγο Ανδριανή Μανέττα (video)

22 Δεκεμβρίου 2023

Συνέντευξη με το πρώτο ρομπότ-πολίτη του κόσμου Sophia, καιτην επικοινωνιολόγο Ανδριανή Μανέττα, το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο.! Ένα βίντεο που μάλλον θα προβληματίσει το κοινό που θα το δει..

Η Αδριανή Μανέττα είναι γλωσσολόγος και επικοινωνιολόγος με καταγωγή από την Κύπρο και τη Ρόδο και εργάζεται στα βασιλικά ανάκτορα της Βρετανίας ως δημιουργός περιεχομένου και κειμενογράφος σε ντοκιμαντέρ, που αφορούν τον εν ενεργεία κάτοχο του στέμματος Κάρολο Γ’, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες του παλατιού.

Η Αδριανή Μανέττα έχει ενεργή δράση στο νέο κύκλο των επεισοδίων της πολύ δημοφιλούς και επιτυχημένη σειράς «The Crown».

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από την Ανδριάνα Μανέττα στο Λονδίνο, στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2023 και δημοσιεύτηκε στο κανάλι Astronio στις 6 Οκτωβρίου 2023.

Οι ερωτήσεις που έγιναν στο ρομπότ Sophia της Hanson Robotics ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και είχαν να κάνουν για την ηθική, τον σκοπό της ζωής, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις σχέσεις μηχανών και ανθρώπων και πολλά ακόμα. Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι απαντήσεις της με αποκορύφωμα τις αντιδράσεις της όταν πια έκλεισαν οι κάμερες, αντιδράσεις που θύμιζαν περισσότερο ταινία τρόμου παρά μιας συνέντευξης για την αρμονική συνύπαρξη των ρομπότ με τους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]