Ποιοι είναι ο πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό

14 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι είναι ο πιο δημοφιλείς προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα Χριστούγεννα είναι κοντά και πολλοί ήδη ετοιμάζουν βαλίτσες για κάποιο ταξίδι

Αποδράσεις σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό ετοιμάζουν πολλοί με την πληρότητα να φτάνει ήδη και το 90% για το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι περιοχές που παραδοσιακά πρωταγωνιστούν την περίοδο των εορτών, πέραν αυτών με τα θεματικά πάρκα είναι κι αυτές που διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα, όπως είναι:

Χριστούγεννα στη Δράμα - Newsbeast

η Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, η Δράμα, τα Καλάβρυτα αλλά και η Ήπειρος, στα Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας και Πελοπόννησος γενικότερα.

Αράχωβα Χριστούγεννα - KOTSIRIS TRAVEL

Στη Δράμα, ήδη οι κρατήσεις είναι στο 85% ενώ για την περίοδο των εορτών δεν θα πέφτει καρφίτσα.

Πολλοί έχουν επιλέξει να στηρίξουν το Πήλιο μετά τις καταστροφές που υπέστη και οι ξενοδόχοι έχουν κρατήσει χαμηλές τις τιμές. Η πληρότητα στο Πήλιο έχει ξεπεράσει το 85%. Συνήθως συμπεριλαμβάνονται στα ξενοδοχεία και τα γεύματα των γιορτών”.

Χριστούγεννα στη Βιέννη - Love Island Travel

Σε ό,τι αφορά τα αστικά κέντρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, πάντα την περίοδο των εορτών αποτελούν πόλο έλξης για τους Ελληνες που ζουν στην Επαρχία και αναμένεται να κινηθούν κι αυτά με καλή πληρότητα.

Απόδραση εκτός συνόρων

Έτσι, σχεδόν δυο εβδομάδες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι πληρότητες στο δίκτυο του εξωτερικού από τη βάση της AEGEAN στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένες, με τα ποσοστά να κυμαίνονται ανάλογα με τον προορισμό μεταξύ 76% έως 80% ή και περισσότερο για την περίοδο των Χριστουγέννων και πλέον ελάχιστες θέσεις να είναι ακόμη διαθέσιμες

Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων επιβατών, οι top προορισμοί εξωτερικού είναι: από τη βάση της Αθήνας Πράγα, Παρίσι, Βιέννη, Λονδίνο, Ζυρίχη, Βαρκελώνη, Γενεύη και από τη βάση της Θεσσαλονίκης Παρίσι, Λάρνακα, Ζυρίχη, Ντίσελντορφ, Βαρκελώνη, Στουτγκάρδη.

Πράγα All Inclusive (Χριστούγεννα) - GrecosTravel

 Στους top προορισμούς και στις λίστες προτίμησης πέρα των κλασικών προορισμών είναι και οι μακρινοί προορισμοί, όπως η Κούβα, η Βραζιλία και η Νέα Υόρκη. Στις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής είναι η Κωνσταντινούπολη στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και η Κέρκυρα, στο δίκτυο του εσωτερικού.

Βιέννη τα Χριστούγεννα 269€ ( early booking) - Loyalty Bussiness Club -  Τουριστικό γραφείο

Τα τουριστικά πακέτα που έχουν διατεθεί για το εξωτερικό είναι μειωμένα κατά 20% σε σχέση πέρυσι

Φετος ωστόσο, τα πακέτα του εξωτερικού είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι λόγω των αεροπορικών εισιτηρίων. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή τουριστικού πακέτου 5 ημερών για χώρα της κεντρικής Ευρώπης κοστίζει από 600 ευρώ έως 700 ευρώ το άτομο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]