«Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα» – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος (video)

14 Δεκεμβρίου 2023

«Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα» – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος

Ενώπιον του ανακριτή Πειραιά βρέθηκε την Πέμπτη ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν. Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού». Αυτά φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στον ανακριτή, ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης στου Ρέντη.

Ο 18χρονος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Παράλληλα, φέρεται να ανέφερε ότι δεν ήξερε να χρησιμοποιεί φωτοβολίδα και πως είχε στόχο να τη ρίξει προς τα πάνω.

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε συντετριμμένος, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του. Σημείωσε δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η φωτοβολίδα που χρησιμοποίησε ήταν πορτοκαλί χρώματος, ενώ την ώρα που τραυματίστηκε ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες στο σημείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος φέρεται να είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν, ενώ σκοπός του ήταν να ρίξει τη ναυτική φωτοβολίδα προς τα επάνω. Φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Επίσης, φέρεται να επεσήμανε πως η ναυτική φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Ταυτόχρονα, φέρεται να δήλωσε συντετριμμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του τραυματία αστυνομικού.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

«Πάρε τη ναυτική φωτοβολίδα, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους»

Υπενθυμίζεται πως στην κατάθεσή του ενώπιον της αστυνομίας, ο 18χρονος υποστήριξε πως όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο ίδιος τους ακολούθησε. Συγκεκριμένα, ένας από τους οπαδούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους, είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω από τους μπάτσους».

Αφού βγήκαν από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας έδωσε στον 18χρονο μία ναυτική φωτοβολίδα, όπως υποστηρίζει ο φερόμενος ως δράστης, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους». Αφού πλησίασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα εναντίον τους, ο 18χρονος θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του.

Όπως υποστήριξε ενώπιον των αστυνομικών, φοβούμενος για όσα είχαν συμβεί, ο 18χρονος επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του τα όσα προηγήθηκαν.

Επίσης, ανέφερε ότι το πρωί της Πέμπτης (09/12), φοβούμενος για τις συνέπειες της πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τηλεφώνημα στον μάνατζερ του τράπερ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι αστυνομικοί με πολιτικά τον «απήγαγαν» έξω από το σπίτι του και τον ξυλοκόπησαν, μετά την σύλληψη του 18χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στον μάνατζερ του γνωστού τράπερ, μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, ενημερώνοντάς τον για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι στην αρχική κατάθεσή του, είχε αποκρύψει το συγκεκριμένο τηλεφώνημα. Ο μάνατζερ βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

 Τα νεότερα για την κατάσταση του 31χρονου

Διασωληνωμένος επί μία εβδομάδα στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στου Ρέντη.

O 31χρονος δίνει δύσκολη μάχη, καθώς τις τελευταίες ώρες οι γιατροί προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου, λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]