Στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας για τον άνδρα που έδωσε στον 18χρονο τη ναυτική φωτοβολίδα (video)

11 Δεκεμβρίου 2023

Στενεύει ο κλοιός της αστυνομίας για τον άνδρα που έδωσε στον 18χρονο τη ναυτική φωτοβολίδα

Μετά τη σύλληψη του 18χρονου από τα Άνω Λιόσια, που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον άτυχο 31χρονο αστυνομικό, στο «στόχαστρο» της Αστυνομίας μπαίνει και ο «καθοδηγητής»

Ο 18χρονος οργανωμένος οπαδός, που συνελήφθη, ομολόγησε ότι ήταν αυτός που πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό, στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης (07/12) στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Ρέντη.

Φυσικά, κομβικό ρόλο στη σύλληψη του 18χρονου από την Αστυνομία, θεωρείται πως διαδραμάτισε η μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης, που κατακρίθηκε από πολλούς και μερίδα του Τύπου για αναίτια και άδικη.

Συνολικά, υπενθυμίζεται, πως οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν.

Η ΕΛΑΣ εργάστηκε νυχθημερόν για να εξετάσει τον μεγάλο όγκο των δεδομένων και την πληθώρα των αντικειμένων που συνελέγησαν, αλλά και το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί.

Μάλιστα, φέρεται πως ο 18χρονος αμέσως μετά τη ρίψη της φωτοβολίδας επέστρεψε στο γήπεδο και το εκμυστηρεύτηκε σε άλλους οπαδούς: «Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα λόγια αυτά περιέγραψε στις αρχές άτομο που είχε προσαχθεί και τα είχε ακούσει.

Τα όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 18χρονος είναι σοκαριστικά για όσα συνέβησαν στο Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης (07/12).

«Μου είπαν ότι θα πάμε στο γήπεδο για να χτυπήσουμε αστυνομικούς», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο κλειστό γυμναστήριο στο Ρέντη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, κάποια στιγμή οι επικεφαλής της ομάδας των χούλιγκανς τους είπαν να βγουν έξω από το γήπεδο.

Τότε, είπε ο 18χρονος, βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα και μάς έδωσαν φωτοβολίδες.

Ο 18χρονος συνέχισε λέγοντας πως, μού έδειξαν πως λειτουργεί η φωτοβολίδα, τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα πήγαινε προς τα πάνω και μετά έσκασε στο δρόμο και χτύπησε τον αστυνομικό και μετά τόν είδα να γονατίζει και να ουρλιάζει…

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλους χούλιγκαν, γιατί αυτή ήταν η κεντρική «οδηγία», ούτως ώστε να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Εγείρονται, λοιπόν, πολλά ερωτήματα από όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς.

Ως εκ τούτου, στο «στόχαστρο» της αστυνομίας μπαίνουν οι λεγόμενοι «καθοδηγητές», εκείνοι που φέρεται να έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικίαέως 25 ετώνσεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]