Πανεύκολο σπιτικό σιρόπι σοκολάτας με κακάο

27 Νοεμβρίου 2023

Πανεύκολο σπιτικό σιρόπι σοκολάτας με κακάο για τις υπογλυκαιμίες μας

Αυτό το υπέροχο, γρήγορο και πανεύκολο σιρόπι είναι ότι καλύτερο αν έχεις διάθεση για σοκολάτα και δεν υπάρχει τίποτα σε γλυκό μέσα στο σπίτι, παρά μόνο κακάο και ζάχαρη

Είναι πραγματικά ότι πιο εύκολο μπορείς να φτιάξεις και να το χρησιμοποιήσεις με πάρα πολλούς τρόπους. Μπορείς να το βάλεις στο μιλκσέικ ή στον καφέ σου ,να το περιχύσεις στα pancakes σου ή ακόμα και στην απλή βάφλα σου, μπορείς να την βάλεις πάνω στο παγωτό σου ή σε κάποιο μπολ με φρούτα ή να γαρνίρεις τα θεϊκά ψητά σου μήλα που έχεις φτιάξει στην κατσαρόλα σε χρόνο ρεκόρ και να τα κάνεις ” αμβροσία των Θεών” (την συνταγή αυτή θα στην δώσω την επόμενη φορά).

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και τις περισσότερες φορές αναζητώ να φτιάχνω συνταγές που είναι γρήγορες , εύκολες και πολύ πολύ νόστιμες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και χρονομέτρησε πόσο χρόνο θα κάνεις από την στιγμή που θα ανοίξεις το ντουλάπι να πάρεις το κακάο μέχρι να την περιχύσεις στο μηλαράκι σου..!

Υλικά που χρησιμοποίησα

  • 100 γρ. κακάο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. νερό
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ελάχιστο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού του γλυκού)
  1. Πάρε ένα τηγάνι αντικολητικό κατά προτίμηση και βάλε μέσα όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά να μην σου καεί το κακάο..
  2. Άρχισε να ανακατεύεις με μια σπάτουλα ξύλινη καλύτερα ή σκληρό πλαστικό
  3. Σημαντικό μην φύγεις από εκεί κοντά γιατί φουσκώνει και θα σου χυθεί .. βγάζε το τηγάνι από το μάτι κάθε φορά που πάει να ξεχειλίσει και μόλις κατεβαίνει ξανά βάλτο πάνω στο μάτι, αυτό ίσως χρειαστεί να το κάνεις μερικές φορές ..
  4. μόλις καταλάβεις ότι έχει αρχίσει να πήζει.. είναι η ώρα να σβήσεις το μάτι και να το βάλεις δίπλα να κρυώσει λιγάκι
  5. το σιρόπι είναι έτοιμο ..και είναι υπέροχο αυτό ήταν όλο και όλο.. και άντε τώρα να ξαναγοράσεις σιρόπι σοκολάτας με συντηρητικά από το σούπερ μάρκετ..!!

Μπορείς να το βάλεις σε ένα γυάλινο βαζάκι στο ψυγείο σου και να έχεις σχεδόν για δύο μήνες σιρόπι σοκολάτας.. φτιαγμένο από τα χεράκια σου..

Κάθε φορά που θέλεις να το προσθέσεις κάπου, να το ανακατεύεις .. και μετά έλα να μου πεις..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]