Η Ελληνική δραματική σειρά που καθήλωσε 3.5 εκατομμύρια Έλληνες

24 Νοεμβρίου 2023

Η Ελληνική δραματική σειρά που καθήλωσε 3.5 εκατομμύρια Έλληνες.

Πολλές οι σειρές που κράτησαν πολύ ψηλά τα νούμερα της τηλεθέασης, από τότε που άρχισε να ανθίζει η Ελληνική τηλεόραση, υπήρξε όμως μια που κρατάει τα πρωτεία μέχρι και σήμερα, καθώς καμιά άλλη δεν έχει καταφέρει να την ξεπεράσει ακόμα. Το σήριαλ που έκανε 76% τηλεθέαση βάζοντας στημένους μπροστά στις οθόνες για να δουν το ειδύλλιο των δύο ερωτευμένων και την εξέλιξη τους, εκατομμύρια ανθρώπων.

Το φθινόπωρο του 1997 προβλήθηκε στην τηλεόραση του Μega η τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, “Ψιθύροι Καρδιάς”. Κεντρικό θέμα, ο ασυνήθιστος και  απαγορευμένος  έρωτας του Αντώνη και της Ερατούς ενός νεαρού αρχιτέκτονα με πολλές και υψηλές προσδοκίες με μία νεαρή και όμορφη τσιγγάνα που κυριολεκτικά καθήλωσε τους τηλεθεατές ήδη από το πρώτο επεισόδιο.

Γρήγορα αναγνωρίστηκε ως η μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές όλων των εποχών, καθώς στις 9 Φεβρουαρίου 1998 η τηλεθέαση της σειράς σκαρφάλωσε στο 66,1%, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξε στιγμή που η τηλεθέαση εκτοξεύτηκε στο 76,1%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 3.500.000 τηλεθεατές.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους θυμάται: “Δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω. Χρειάστηκε αρκετές φορές να μας φυγαδεύσουν λόγω του κόσμου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σ’ ένα γύρισμα σε σε ένα διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία στο Μπουρνάζι είχαν μαζευτεί από κάτω 400 άτομα που φώναζαν τα πραγματικά ονόματά μας. Αναγκάστηκαν να μας φυγαδεύσουν, γιατί έτσι και κατεβαίναμε κάτω θα μπορούσε να γίνει ατύχημα.

Το ομώνυμο τραγούδι, “Ψιθύροι Καρδιάς”με ερμηνευτή τον Δημήτρη Μπάση ακουγόταν παντού τραγουδήθηκε και χορεύτηκε όσο λίγα κομμάτια. Στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα θέατρα, σε συναυλίες, σε πανηγύρια, σε συνοικισμούς, σε καταυλισμούς κι όπου αλλού υπήρχε μουσική. Από πλανόδιους μουσικούς του δρόμου μέχρι και επαγγελματίες μαέστρους κοσμικών κέντρων. Από τα παιδιά στις γειτονιές μέχρι και τα πιο κοσμοπολίτικα στέκια και τους θαμώνες τους. Το τραγούδι έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας του ΄90.

Ψίθυροι Καρδιάς/Δημήτρης Μπάσης (Video Clip) 4k - YouTube

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]