Η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείτε σύμφωνα με την επιστήμη

21 Νοεμβρίου 2023

Η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείτε σύμφωνα με την επιστήμη, άλλη η κατάλληλη ηλικία, μιας γυναίκας και άλλη ενός άντρα. Ο γάμος είναι ένα μεγάλο βήμα και ο συγχρονισμός φαίνεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ανθρώπων

Έχετε συναντήσει ποτέ ένα από εκείνα τα απελπισμένα κορίτσια που κυνηγούν κάποιον μόνο και μόνο επειδή χτυπάει το βιολογικό τους ρολόι;

Και προτού τις κρίνετε εντελώς, μπορείτε πραγματικά να τις κατηγορήσετε; Οι γυναίκες λένε συνεχώς ότι τα ωάρια τους έχουν ημερομηνία λήξης και ότι όλοι οι «καλοί» άνδρες θα εξαφανιστούν, αν περιμένουν πολύ για να βρουν τον ένα. Οπότε εδώ έρχεται η επιστήμη και και αποκαλύπτει την τέλεια ηλικία για να παντρευτείτε.

Η επιστήμη μίλησε: Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείτε -  vimatisko.gr

Γάμος και μαθηματικά

Η επιστήμη των μαθηματικών έχει καταλήξει στον κανόνα «37%». Σύμφωνα με αυτόν τον αλγόριθμο, η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείτε είναι τα 26.

Ο αριθμός προέρχεται από το Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions, το οποίο γράφτηκε από τον δημοσιογράφο Brian Christian και τον γνωστικό επιστήμονα Tom Griffiths. Σύμφωνα με το βιβλίο τους, οι άνθρωποι παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις αφού εξετάσουν το 37% των επιλογών.

Χρησιμοποιούν το παράδειγμα των αιτούντων εργασία και υποστηρίζουν ότι αφού εξετάσουν το 37% των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση, επιλέγουν έναν υποψήφιο που είχε τα προσόντα χωρίς να ψάξει άλλο.

Οι συντάκτες της μελέτης λένε ότι σε αυτό το σημείο οι αξιολογητές των αιτούντων έχουν αρκετές πληροφορίες για να κάνουν μια καλή επιλογή, αλλά όχι πάρα πολύ ώστε να είναι αναποφασιστικοί.

Αυτό το δίδυμο προχωρά ακόμη παραπέρα, λέγοντας ότι αυτός ο κανόνας λειτουργεί και στην επιλογή συντρόφου. Το εύρος κατά το οποίο οι άνθρωποι συνήθως αναζητούν σύντροφο και γάμο είναι μεταξύ 18-40 και το όριο του 37% είναι — το μαντέψατε — 26. Μετά από αυτό, η ποιότητα των επιλογών αρχίζει να πέφτει.

Ωστόσο, πολλοί ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν ότι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 είναι το σωστό σημείο για να παντρευτείτε.

Ο ψυχολόγος Wyatt Fisher λέει ότι ο λόγος που αυτή τη στιγμή στη ζωή σας είναι τόσο ιδανική για να παντρευτείτε είναι επειδή έχετε ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή σας και έχετε ξεκινήσει μια καριέρα.

Η κλινική κοινωνική λειτουργός Kelsey Torgerson λέει ότι είναι κρίσιμο να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως ο ανθρώπινος εγκέφαλος για να βρει σύντροφο ζωής, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Από το 26 στο 28 και το 32

Η θεραπεύτρια σχέσεων, Weena Cullins, πιστεύει ότι ο μαγικός αριθμός γάμου είναι το 28. Αυτό γιατί στα 28 οι γυναίκες δείχνουν αυτογνωσία και εμπιστοσύνη στην επιλογή τους. Οι περισσότερες 28χρονες έχουν το χρόνο να εξερευνήσουν με επιτυχία ποιες είναι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες που επιθυμούν περισσότερο σε έναν σύντροφο ζωής και να μάθουν από λάθη που έκαναν σε προηγούμενες σχέσεις. Επίσης ήδη έχουν μπει στο δρόμο για καριέρα, έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και πιθανότατα και μεταπτυχιακό.

Και για τους άνδρες, πιστεύει ότι ο μαγικός αριθμός είναι το 32. Η αναμονή μέχρι την ηλικία των 32 δίνει στους άνδρες την ευκαιρία να έχουν τακτοποιηθεί εργασιακά και ενδεχομένως να επιδιώξουν την επαγγελματική ανέλιξη προτού δεσμευτούν. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να αναπτυχθούν κοινωνικά και συναισθηματικά με το να ζουν μόνοι τους και να βγαίνουν ραντεβού.

Έρευνα: Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείτε;

Μέχρι τα 32, πολλοί άντρες έχουν κάνει σχέσεις για να μπορούν να πάρουν μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τον έγγαμο βίο. Τείνουν επίσης να έχουν μια νηφάλια προοπτική σχετικά με την απόκτηση παιδιών και τον ρόλο τους στην από κοινού ανατροφή των παιδιών. Αυτό ωφελεί τη γενική υγεία της σχέσης.

Έτσι, αν είστε 25 και εξακολουθείτε να είστε ελεύθεροι, μην απογοητεύεστε. Ομοίως, αν είστε 36 και εξακολουθείτε να είστε ελεύθεροι, μην χάνετε την ελπίδα σας. Ενώ όλο αυτό το πράγμα φαίνεται αρκετά εύλογο όταν υποστηρίζεται από την επιστήμη και τα μαθηματικά, δεν υπάρχει ακόμα σίγουρος τρόπος να γνωρίζουμε την ηλικία για έναν επιτυχημένο γάμο.

πηγή: oloygeia.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]