Παγκόσμιο πρωτάθλημα BBQ – Η Μυρσίνη Λαμπράκη η μοναδική γυναίκα κριτής από όλη την Ευρώπη 

14 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιο πρωτάθλημα BBQ – Η Μυρσίνη Λαμπράκη η μοναδική γυναίκα κριτής από όλη την Ευρώπη και μη φανταστείτε ότι μιλάμε αποκλειστικά για κρέας. Ότι γίνεται σε μια κουζίνα, δηλαδή όσο εύγευστα μπορείς να μαγειρέψεις σε μια κουζίνα, τόσο εύγευστα μπορείς να μαγειρέψεις και στην φωτιά, στο μπάρμπεκιου, που μπορείς να κάνεις  ψωμί, γλυκά, φαγητά, ότι μπορείς να φανταστείς δηλαδή. Μια κουλτούρα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Η Ηρακλειώτισσα Meat & Fire Chef Μυρσίνη Λαμπράκη , επιλέχθηκε   ως η μοναδική γυναίκα κριτής απ’ όλη την Ευρώπη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις ομάδες των κριτών, σε μια επική μάχη μεταξύ χωρών της Λατινικής Αμερικής και χωρών της Ευρώπης.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάρμπεκιου που θα λάβει χώρα στην Κόστα Ρίκα την Παρασκευή 17 και το Σαββατοκύριακο  18 και 19 Νοεμβρίου, το οποίο διοργανώνεται από το WBQA – World Barbeque Association, στον  Ιππικό Όμιλο Club Hípico La Caraña στο Σαν Χοσέ, που θα μετατραπεί για 3 ημέρες στον απόλυτο ναό της γαστρονομίας της φωτιάς.

Οι 6  κατηγορίες Του διαγωνισμού

50 ομάδες barbeque από 20 χώρες απ’ όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να ανάψουν  τις φωτιές τους φέτος σε 6 διαφορετικές κατηγορίες, σε 3   ημέρες απόλυτου ψησίματος, δεξιοτεχνίας της φωτιάς και γεύσης.

  • Beef Rib Eyes
  • Pork Ribs
  • Hog Pig
  • Chicken
  • Fish
  • Vegetarian

Οι ομάδες θα κριθούν για τη γεύση, το άρωμα, την υφή, την τρυφερότητα, καθώς επίσης για την εμφάνιση και τη δημιουργικότητα του πιάτου και του συνοδευτικού του.

Όλα αυτά θα πρέπει να εκτελεστούν σε ψησταριές, παρίγιες, καπνιστήρια και ανοιχτές κατασκευές φωτιάς που λειτουργούν και τροφοδοτούνται αποκλειστικά από κάρβουνο, μπριγκέτες, πέλλετ και ξύλο. Χωρίς καμία άλλη πηγή θερμότητας να επιτρέπεται, όπως ψησταριές ή καπνιστήρια που λειτουργούν με ρεύμα ή αέριο και χωρίς την βοήθεια συσκευών και εργαλείων, όπως για παράδειγμα sous vide.

Κάθε ομάδα μαζί με τον Team Captain, θα παραλάβει το δικό της kit με υλικά και πρώτες ύλες για το ψήσιμο,  καθώς και ένα με τα ανάλογα υλικά για το συνοδευτικό του κυρίως πιάτου. Σκληρά ψησίματα, φλόγες, κάρβουνα, ευωδιαστοί καπνοί και παθιασμένοι ψήστες σε μια μοναδική εμπειρία με πρωταγωνιστή την φωτιά.

Για τον κόσμο της γαστρονομίας της φωτιάς και του BBQ είναι το γεγονός της χρονιάς και αποτελεί θεσμό, διότι πέρα του διαγωνιστικού μέρους όλη η φιλοσοφία του οργανισμού είναι να έρθουν σε επαφή άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για το ψήσιμο και το outdoor cooking – grilling, να μοιραστούν γνώσεις και τεχνοτροπίες της πατρίδας τους σε ένα γαστρονομικό πάντρεμα με κοινό στοιχείο τη φωτιά.

Ως γνωστόν το μπάρμπεκιου έχει πολλές θαυμαστές .. Ευχή μας να γίνει και εδώ στην Ελλάδα ένας διαγωνισμός σαν αυτόν..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]