Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός – Του έκανε μήνυση η Πισπιρίγκου

10 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, του έκανε μήνυση η Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υπέβαλε μήνυση στον Πέτρο Κουσουλό, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα οι συγγενείς της του επιτέθηκαν φραστικά έξω από τα δικαστήρια.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε ότι ο Πέτρος Κουσουλός συνελήφθη από τους αστυνομικούς και σε λίγη ώρα θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα.

«Η κυρία κατηγορουμένη ζήτησε να υπεβληθεί μήνυση εις βάρους του συγκεκριμένου ανθρώπου και αυτή τη στιγμή κρατείται και θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα όπου θα οδηγηθεί και η κυρία κατηγορουμένη μετά το τέλος της διαδικασίας για να καταθέσει τη γραπτή της πλέον μήνυση. Ο νόμος λέει ότι όταν κατατίθεται προφορική μήνυση, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να συλλάβει τον δράστη της οποιασδήποτε πράξεως, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο Αλέξης Κούγιας στην Super Κατερίνα.

Λίγο μετά, ο γνωστός ποινικολόγος είπε: «Στην κυρία Καινούργιου δεν μιλάω…».

Ο Πέτρος Κουσουλός έχει βρεθεί στο στόχαστρο και του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και της οικογένειάς της, και σήμερα ο δημοσιογράφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη μητέρα της, την αδερφή της και τον πατριό της έξω από τα δικαστήρια. Σήμερα θα ξεκινούσε η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ωστόσο, διακόπηκε για τις 15 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι διακόπηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας, που επρόκειτο να ξεκινήσει σήμερα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος ζήτησε αναβολή για να διοριστούν συνήγοροι, που θα υποστηρίξουν την κατηγορία σε βάρος της πρώην συζύγου του, επειδή, όπως είπε, δεν έχει ο ίδιος χρήματα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διορισμού συνηγόρων του, λόγω εκπρόθεσμης υποβολής του.

Οι απώλειες των δύο παιδιών είχαν θεωρηθεί ένα ασύλληπτο δράμα, ωστόσο ο θάνατος της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, έθεσε την όλη υπόθεση σε άλλη τροχιά: Ξεκίνησε δικαστική έρευνα που κατέληξε με τη μητέρα κατηγορούμενη σε δύο δίκες.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε – όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας – ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της. Η 35χρονη αμφισβητεί τη θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Και σε αυτήν τη δίκη απέναντι από την κατηγορουμένη θα σταθεί ο πατέρας των τριών παιδιών, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας. Ο Μάνος Δασκαλάκης που παρίσταται στη δίκη για την Τζωρτζίνα με τους δικηγόρους του Δημήτρη Γεωργακόπουλο και Δημήτρη Καράμπελα, στη δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα θα ζητήσει τον διορισμό συνηγόρων μέσω της Νομικής Βοήθειας, καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και σε δεύτερη δίκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο δικηγόρων του, η προσφυγή σε Νομική Βοήθεια ως λύση «κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]