Ο πιο καταζητούμενος 16χρονος στον κόσμο – Διέπραττε εγκλήματα από τα 7 του χρόνια

1 Νοεμβρίου 2023

Ο πιο καταζητούμενος 16χρονος στον κόσμο – Διέπραττε εγκλήματα από τα 7 του χρόνια.

Γεννήθηκε το 1991,στην Ουάσιγκτον οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν 2 ετών. Έζησε με την μητέρα του και τον πατριό του με εξαιρετικά άσχημες συνθήκες. Όταν πέθανε ο πατριός του στην ηλικία των επτά ετών άρχισε να φεύγει από το σπίτι και να κρύβεται για μέρες στο δάσος. Η μητέρα του δεν μπορούσε να τον ελέγχει. Άρχισε να κλέβει μικροπράγματα και είχε γίνει γνωστός στην αστυνομία.

Ως κλέφτης, ο Χάρις-Μουρ τα πρώτα του εγκλήματα τα διέπραξε από την ηλικια των 7 ετών, ξεκίνησε με μικρές δουλειές – κλοπές καταστημάτων και εισβολή σε σπίτια και με την  αστυνομία να μη μπορεί να τον πιάσει για χρόνια. Ήταν ύποπτος για εγκλήματα στον Καναδά, τις Μπαχάμες, το Όρεγκον, το Αϊντάχο, τη Νότια Ντακότα, την Ιντιάνα και άλλες πολιτείες.

Ο Colton Harris-Moore έγινε διαβόητος όταν επί δύο χρόνια λήστευε σπίτια και έκλεβε βάρκες, αυτοκίνητα μέχρι και αεροπλάνα, ενώ συχνά δεν φορούσε παπούτσια.

Ο Colton Harris-Moore γνωστός ως «Ξυπόλητος Ληστής», κέρδισε το παρατσούκλι του ζώντας στο δάσος για μεγάλο μέρος της εγκληματική του δράσης κοντά στο σπίτι του στο νησί Camano της Ουάσιγκτον, ο οποίος άφηνε γυμνά ίχνη σε μερικές από τις σκηνές των εγκλήματων του.

Έξι αεροπειρατείες, πάνω από 40 διαρρήξεις, 73 κλεμμένα αυτοκίνητα, το μέρος που έμενε στο δάσος ήταν γεμάτο με όπλα για να προστατεύεται από την αστυνομία

Όχι, δεν πρόκειται για έναν gamer στο GTA, αλλά για τη ζωή του Colton Harris Moore ,του πιο καταζητούμενου 16χρονου στον κόσμο, που κράτησε όλη τη Βόρεια Αμερική σε αγωνία με τα θεαματικά εγκλήματά του.

Συνελήφθη το 2007, φυλακίστηκε για τρία χρόνια αλλά κατάφερε να δραπετεύσει.

Το φθινόπωρο του 2008Colton άρχισε να ενδιαφέρεται για τα αεροπλάνα, αν και δεν είχε καθήσει ποτέ σε αεροπλάνο, χωρίς να έχει κάνει ποτέ μάθηματα  πτήσης, έκλεψε ένα τζέσνα 182 από ένα τοπικό αεροδρόμιο στα δεκαέξι του και κατάφερε να το απογειώσει και να κάνει πάνω από χίλια χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική. Κατά την προσγείωση όμως λόγο της απειρίας του έκανε αναγκαστική προσγείωση και το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ παραλίγο να χάσει την ζωή του, κατάφερε να βγει σώος και επέστρεψε και πάλι στο δάσος όπου έμενε..

Η πράξη του αυτή εκτός του ότι έβαλε την ζωή του σε κίνδυνο, έβαλε και την ζωή πολλών αμερικάνων με αποτέλεσμα να γίνει καταζητούμενος από το FBI,έζησε κρυμμένος για ένα χρόνο.

Συνελήφθη το 2010 αφού συνετρίβη ένα κλεμμένο αεροπλάνο που οδηγούσε στις Μπαχάμες και στη συνέχεια προσπάθησε να δραπετεύσει με μια κλεμμένη βάρκα, όμως οι αρχές κατάφεραν να τον πιάσουν.

Μπορεί να παρέμενε ένας σκοτεινός ανήλικος εγκληματίας, αλλά απέκτησε εθνική φήμη αφού ανέβηκε στους ουρανούς, κλέβοντας και προσγειώνοντας αεροπλάνα, παρόλο που δεν είχε ποτέ επίσημη εκπαίδευση πτήσης.

Ο Χάρις-Μουρ απέκτησε πολλούς ακόλουθους στο Facebook. Κάποια στιγμή μια σελίδα θαυμαστών στο Facebook είχε περισσότερους από 80.000 ακόλουθους. Οι θαυμαστές αγκάλιασαν τα κατορθώματα του λαμβάνοντας υπόψιν τους ότι δεν είχε κάνει κακό σε κανέναν άνθρωπό κάνοντας συγκρίσεις με εκείνα που διέπραξε ο Frank Abagnale Jr., ο απατεώνα που υποδύθηκε ο Leonardo DiCaprio στο «Catch Me If You Can».

Το 2011, ο Χάρις-Μουρ Πούλησε τα κινηματογραφικά δικαιώματα της ιστορίας της ζωής του στην 20th Century Fox μετά από ένα ξεφάντωμα εγκληματικότητας σε εννέα πολιτείες και τρεις χώρες.

Όσο για τους εμπλεκόμενους πράκτορες της αστυνομίας και του FBI αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι ο Colton Harris-Moore παρά την ηλικία του ήταν ένας από τους πιο έξυπνους και πονηρούς εγκληματίες που είχαν αντιμέτωπίσει ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]