Ο δρόμος που «χωρίζει» τη γη στα δύο και οδηγεί σε μια κρυφή παραλία

31 Οκτωβρίου 2023

Ο δρόμος που «χωρίζει» τη γη στα δύο και οδηγεί σε μια κρυφή παραλία. Ο κόσμος είναι γεμάτος με πολλά φυσικά θαύματα που προκαλούν τον θαυμασμό των ανθρώπων για την εντυπωσιακή ομορφιά της γης.

Ένα τέτοιο φυσικό θαύμα είναι ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Pandawa στο Badung στη Νότια Κούτα του Μπαλί, ο οποίος  τελευταία έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών χρηστών.

Διασχίζοντας ένα γκρεμό, ο δρόμος μήκους 300 μέτρων οδηγεί στη δημοφιλή παραλία. Συχνά χαρακτηρίζεται και ως «μυστική», λόγω της απομονωμένης θέσης της πίσω από μια ορεινή περιοχή.

Διχάζονται οι απόψεις

 Ένα γρήγορο scroll στο TikTok και μια σύντομη αναζήτηση στο Instagram, θα σας πείσουν για τη μοναδικότητα και την ομορφιά αυτής της παραλίας. Εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν επισκεφθεί το συγκεκριμένο μέρος, θέλησαν να μοιραστούν βίντεο στο διαδίκτυο με το «κρυμμένο στολίδι» —με πολλούς να κάνουν λόγο για δέος.

«Αυτός ο δρόμος είναι απίστευτος», είπε ένα άτομο αφού τον είδε στο Instagram.

“Έχω πάει εκεί, είναι υπέροχο. Σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε αν πάτε στο Μπαλί”, μοιράστηκε ένας άλλος.

Ωστόσο, ενώ η κατασκευή του δρόμου έχει λάβει τεράστιους επαίνους, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον χαρακτήρισαν «επικίνδυνο», υποστηρίζοντας ότι ο φυσικός βράχος δεν έπρεπε να έχει παραβιαστεί, ισχυριζόμενοι ότι αυτή η τεχνητή τρύπα σε έναν γκρεμό δεν ήταν απαραίτητη και ότι αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών.

«Αυτό δεν είναι πραγματικά ασφαλές, θα πέσουν βράχοι στο δρόμο», σχολίασε ένα άτομο.

«Κοιτάξτε αυτό το όμορφο φυσικό τοπίο, θα ήταν κρίμα αν κάποιος έκανε απλά μια τεράστια τρύπα σε αυτό», απάντησε ένας άλλος.

“Δεν είμαι μηχανικός, αλλά είναι σαφώς μια κακή ιδέα που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό/προβλήματα.” είπε ένας τρίτος.

Εν τω μεταξύ, δεδομένου ότι η Ινδονησία βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, που σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενεί το 90 τοις εκατό των σεισμών στον κόσμο, είναι λογικό πολλοί να σκέφτονται τι θα μπορούσε να συμβεί στον δρόμο σε περίπτωση τέτοιων φυσικών καταστροφών.

Κάποτε κρυμμένο, τώρα τουριστικός προορισμός

Πριν σκάψουν τα ασβεστολιθικά βράχια, η παραλία Tanah Barak ήταν δύσκολη στην πρόσβαση και ως εκ τούτου ως επί το πλείστον γνωστή και επισκεπτόμενη μόνο από τους ντόπιους.

Ο δρόμος πρόσβασης άνοιξε τότε το 2012, αλλά το ενδιαφέρον για την παραλία Tanah Barak και την παραλία Pandawa δεν απογειώθηκε πλήρως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, δήλωσε στην Bali Sun ο επικεφαλής του τμήματος προγραμματισμού και ανάπτυξης της DTW Pantai Pandawa, Wayan Duarta .

Σχέδια για τον αποκλεισμό αυτοκινήτων

Στο μεταξύ, γίνονται συζητήσεις για τον αποκλεισμό του δρόμου από οχήματα «ώστε οι τουρίστες να περάσουν και να θαυμάσουν με ασφάλεια τη γεωλογία και να τραβήξουν φωτογραφίες», αναφέρει ο Bali Sun.

Σύμφωνα με το Travel Triangle, η είσοδος για την παραλία Pandawa είναι 1,50 δολάρια ανά επισκέπτη, ενώ τα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα και τα σκούτερ είναι 50 σεντ και 30 σεντ αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]