Σοκάρει ο αστυνομικός μαστροπός – “Εγώ ένα μεροκάματο πήγα να βγάλω”

22 Οκτωβρίου 2023

Σοκάρει ο αστυνομικός μαστροπός – “Εγώ ένα μεροκάματο πήγα να βγάλω” είπε στην απολογία του

Φωτογραφικά ντοκουμέντα αλλά και διάλογοι βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο ο 23χρονος αστυφύλακας Ν. Μ με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο νεαρός φαίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που εντόπισαν οι συνάδελφοι του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ότι διαπραγματευόταν με διάφορους άντρες την τιμή που θα πλήρωναν για τις ερωτικές υπηρεσίες μιας κοπέλας από την Κούβα η οποία εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του.

Σοκάρει ο αστυνομικός-μαστροπός: «Εγώ ένα μεροκάματο πήγα να βγάλω» είπε  στην απολογία του! - REPORTAZ NET

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι για τον λόγο αυτόν εκκρεμούσε σε βάρος του πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της απόταξης, καθώς «από τις 3 Ιουνίου 2023 μέχρι σήμερα είναι ανά διαστήματα απών από την υπηρεσία του». Το πιο ανησυχητικό στοιχείο αφορά στο υπηρεσιακό του όπλο, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ αλλά ούτε ο ίδιος αποκάλυψε που βρίσκεται. Έτσι, εκφράζεται ο φόβος από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι μπορεί το υπηρεσιακό πιστόλι να βρίσκεται ή να βρέθηκε για κάποιο διάστημα στα χέρια κακοποιών.

Η περίπτωση του 23χρονου έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την Αστυνομία, καθώς ο νεαρός αστυφύλακας έμοιαζε κατά τη διάρκεια της έρευνας να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των αδικημάτων που φέρεται να έχει διαπράξει. Ακόμα και όταν οι συνάδελφοί του τον ρώτησαν για φωτογραφία με όπλο που βρέθηκε στο κινητό του, εκείνος φέρεται να απάντησε κυνικά: «Εγώ ένα μεροκάματο πήγα να βγάλω».

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν σε τυχαίο έλεγχο αστυνομικών κοντά στην περιοχή του Κολωνού μαζί με άλλα τρία άτομα. Στις ερωτήσεις που του έκαναν οι συνάδελφοι του απάντησε ότι «του έχουν κλέψει το προσωπικό του μηχανάκι πριν μία ώρα», για το οποίο δεν έχει δηλωθεί κλοπή σε οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία και γι’ αυτό το λόγο «ζήτησε βοήθεια από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου προκειμένου να το βρει». Λες και είχε πάθει όμως… αμνησία δεν θυμόταν τον αριθμό κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας του!

Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις ερωτήσεις για το κατά πόσο έχει κάποιο άλλο όχημα στην κατοχή του και τότε εκείνος ανέφερε ότι έχει ένα αυτοκίνητο χωρίς όμως να θυμάται τις πινακίδες κυκλοφορίας. Συνέχισε, όμως, λέγοντας ότι μπορεί να τους το δείξει, καθώς το έχει σε φωτογραφία στο Viber. Κατά την επίδειξη της πινακίδας του αυτοκινήτου ο «απρόσεκτος» 23χρονος άνοιξε κατά λάθος μία φωτογραφία που απεικόνιζε ένα πιστόλι και δίπλα ένα χρηματικό ποσό (εκτιμάται ότι επρόκειτο για την τιμή πώλησής του). Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν περί τίνος πρόκειται και εκείνος φέρεται να απάντησε: «Λάθος μεγάλο, εγώ πήγα να βγάλω μεροκάματο 50-100 ευρώ».

ΕΛ.ΑΣ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος από  Πακιστανούς στη Νίκαια

Σε άλλη φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, αποτυπώνεται συνομιλία, κατά την οποία αποστέλλει στον άγνωστο μήνυμα που έγραφε:

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Έχουμε την κοπέλα διαθέσιμη;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ναι, τι θέλεις, πες μου.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Λεφτά για μια ώρα πες μου. Ψάχνει ο αδελφός μου για σήμερα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Νορμάλ, 200 ευρώ. Φουλ πρόγραμμα 300 ευρώ η μισή ώρα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Χωρίς φουλ πρόγραμμα. Μ…κα είναι πολλά, άστο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ:200 φουλ πρόγραμμα. Μιάμιση ώρα για σένα… Λατίνα

υποδηλώνοντας την εκμετάλλευση γυναικών εξωθώντας τες στην πορνεία αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά κέρδη.

Σε άλλη συνομιλία που εντοπίστηκε, ένας από τους ενδιαφερομένους, ρωτούσε για ερωτική συνεύρεση με περισσότερους άντρες και ο 23χρονος, λες και ήταν κανονικός προαγωγός και όχι αστυνομικός, απαντούσε με περίσσιο θράσος.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ: Δυο άντρες με μια γκόμενα;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Δυο ώρες φουλ πρόγραμμα 1000 ευρώ. Μια ώρα φουλ πρόγραμμα 600.

Σε άλλη περίπτωση έκανε τον… δύσκολο, προφανώς για να ανεβάσει τις τιμές με τον άγνωστο να τον ρωτάει τι ώρες είναι διαθέσιμη η κοπέλα και τον αστυνομικό να αποκρίνεται «ανάλογα τον φόρτο εργασίας».

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία, στην οποία αναφέρεται: «Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία. Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Ακολούθως, ο αστυνομικός προσήχθη στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογούνταν βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων, τα οποία εξετάσθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση του αστυνομικού στις ανωτέρω παράνομες δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]