Τοπικές νεφώσεις με αφρικανική σκόνη και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

21 Οκτωβρίου 2023

Καλός θα είναι σε γενικές γραμμές ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, με υψηλές θερμοκρασίες, αρκετή υγρασία και φθινοπωρινή λιακάδα θα κυλήσει ο καιρός των επόμενων ημερών.

αφρικανική σκόνη | Έθνος

Αναλυτικότερα, από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 13 έως τους 29 βαθμούς στην Ήπειρο), 14 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 13 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη, 13 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 19 έως 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός - meteo: Καλοκαιρινό σκηνικό - Εως 28 βαθμούς η θερμοκρασία και αφρικανική  σκόνη | Ημερησία

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι- απόγευμα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]