Προσοχή: Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού

19 Οκτωβρίου 2023

Προσοχή: Μεγάλη απάτη στα διόδια της Αττικής Οδού, ένας καινούργιος τρόπος για να αποσπάσουν χρήματα ή να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία

Αρκετοί είναι οι πολίτες που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα SMS που τους καλεί να πατήσουν ένα link, λέγοντας πως χρωστάνε στην Αττική το ποσό των 2,80 ευρώ και πως πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο.

Πρόκειται για ακόμα μία από τις πολλές απάτες που στήνονται στο διαδίκτυο με σκοπό να ξεγελάσουν ανυποψίαστους πολίτες και να υποκλέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας πρόσχημα την Αττική οδό έστησαν μια νέα κομπίνα κατά κύριο λόγο μέσω SMS στα κινητά σας τηλέφωνα.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που παραθέτουμε, το SMS που φθάνει στον ανύποπτο χρήστη τον καλεί να πληρώσει κάποιο «εκκρεμές διόδια» (sic) για το E-Pass της Αττικής Οδού.

Ένα άλλο μήνυμα υποστηρίζει ότι ο χρήστης οφείλει 2,80 ευρώ στην Αττική Οδό και ζητά μάλιστα να το πληρώσει ASAP (όσο πιο γρήγορα γίνεται).

Και στις δύο -από τις πολλές περιπτώσεις- το τηλέφωνο που εμφανίζεται είναι ελληνικό. Όμως σίγουρα αυτός που το έχει γράψει φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ελληνικά, και το μήνυμα είναι γραμμένο σε γλώσσα που αμέσως προκαλεί υποψίες.

Μέσα στο SMS υπάρχουν και διάφορα links τα οποία προφανώς οδηγούν σε σελίδες μέσω των οποίων οι εμπνευστές αυτής της απάτης θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα.

Προσοχή : Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο χρήστης που παίρνει ένα τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο.!

Ενώ αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσει αυτή η νέα ιντερνετική απάτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]