Θερμή “εισβολή” με αφρικανική σκόνη και υγρασία τα επόμενα 24ωρα

19 Οκτωβρίου 2023

Θερμή «εισβολή» με αφρικανική σκόνη και υγρασία τα επόμενα 24ωρα, ενώ σκόνη από τη Σαχάρα θα καλύψει το νότιο τμήμα της χώρας

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ότι έρχονται μέσα στον Οκτώβριο, καθώς, σε αντίθεση με την επιδείνωση που εμφάνισε ο καιρός τα προηγούμενα 24ωρα, από σήμερα αναμένεται αύξηση της θερμοκρασία τουλάχιστον κατά 10 βαθμούς Κελσίου λόγω αφρικανικής σκόνης.

Πότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη από την Αθήνα; - EnergyIn

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης,  αναφέρει ότι από σήμερα Τετάρτη (18/10), το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα θα εξασθενήσει, ενώ από αύριο Πέμπτη (19/10) αναμένεται να ανέβει η θερμοκρασία και θα έχουμε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μαρουσάκη, το κύμα κακοκαιρίας παρόλο που κινείται πιο νοτιοανατολικά, αρχίζει ταυτόχρονα και εξασθενεί. Αρα οι βροχές που θα φτάσουν προς την περιοχή της Κρήτης δεν θα είναι έντονες, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο που εκεί θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Βίντεο: Πώς η αφρικανική σκόνη «εξαφανίζει» την Ελλάδα -Δορυφόρος  καταγράφει - iefimerida.gr

Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ ειδικά για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει το ανώτερο μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου και από αύριο θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το καιρικό σκηνικό θα συνθέτουν η σκόνη, η αυξημένη υγρασία και η ζέστη έως 30 βαθμούς Τέλος, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]