Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε  πριν από τον ύπνο

17 Οκτωβρίου 2023

Τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε  πριν από τον ύπνο, ακατάλληλη και η σοκολάτα

Η διατροφή μας έχει έναν σημαντικό ρόλο στην υγείας μας, αλλά όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ειδικοί συνιστούν για έναν καλύτερο ύπνο να αποφεύγουμε μερικές τροφές, οι οποίες δεν είναι κατάλληλες πριν πέσουμε στο κρεβάτι. 

Οι τροφές αυτές είναι:

  • Σοκολάτα: Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να φας ένα γλυκάκι πριν πέσεις για ύπνο αλλά δεν είναι η καλύτερο επιλογή, καθώς ο συνδυασμός ζάχαρης και η καφεΐνης που υπάρχει στη σοκολάτα (ειδικά στη μαύρη σοκολάτα) δυσκολεύουν τον ύπνο κρατώντας μας σε εγρήγορσή
  • Τυρί: Πέρα από τη σοκολάτα, το τυρί περιέχει την ουσία τυραμίνη η οποία μας κρατάει επίσης σε εγρήγορσή
  • Πικάντικα φαγητά: Τα πικάντικα φαγητά περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, στην οποία οφείλεται και η έντονη γεύση τους. Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να αλλάξουν τη θερμοκρασία του σώματος μας και να προκαλέσουν δυσκολία στον ύπνο. 
  • Γλυκά: Αν φάτε παγωτόκέικ ή μπισκότα με υψηλή περιεκτικότητά σε ζάχαρη το βράδυ υπάρχει το ενδεχόμενο να σας προκαλέσει ανησυχία και να σας κάνει να ξυπνάτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με την Huffing Post
  • Πατατάκια: Τι καλύτερο από ένα πακέτο πατατάκια πριν τον ύπνο; Δυστυχώς, τα πατατάκια περιέχουν αρκετό αλάτι ώστε διαταράξουν το ύπνο μας και να μας προκαλέσουν άγχος. Αν θέλετε σνακ το βράδυ, αποφεύγεται αυτά που περιέχουν πολύ αλάτι. 

Αν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό και να έχετε καλύτερο ύπνο, η καλύτερη επιλογή είναι οι φυσικές τροφές που θεωρούνται γλυκές. Τα κεράσια και οι μπανάνες είναι η κατάλληλη επιλογή καθώς ικανοποιούν τη λιγούρα και δεν θα δυσκολέψουν τον ύπνο σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]