Η ταινία “Πίσω από τις θημωνιές” βάζει υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ 2024(video)

6 Οκτωβρίου 2023

Η ταινία “Πίσω από τις θημωνιές” βάζει υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ 2024, είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Η απονομή των βραβείων Όσκαρ 2024 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες. Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2024 θα ανακοινωθούν στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Η ταινία πραγματεύεται το σύγχρονο δράμα της διακίνησης μεταναστών. Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.

Το "Πίσω από τις Θημωνιές" εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Όσκαρ - Athinorama.gr

Η ταινία της Ασημίνας Προέδρου που θριάμβευσε πριν από λίγους μήνες στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου επελέγη, ως επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για το Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους (πρώην Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας), στο πλαίσιο της 96ης διοργάνωσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ήχου, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ίρις 2023 που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πίσω από τις Θημωνιές (2022) ⋆ Filmy.gr

Η υπόθεση

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το 2015, σε ένα μικρό ελληνικό χωριό κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου συγκεντρώνεται ένα τεράστιο κύμα προσφύγων με στόχο να διαφύγουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, σε μία περίοδο που πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν κλείσει τα σύνορά τους με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό πολλών προσφύγων στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Ένα τραγικό γεγονός στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας φέρνει μια τριμελή ελληνική οικογένεια μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]