Τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια του λεωφορείου στην Ιταλία(video)

5 Οκτωβρίου 2023

Τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια του λεωφορείου στην Ιταλία, ιστορίες που θα θυμούνται όσοι έμειναν πίσω για μια ζωή!

Συγκλονισμένη είναι η Ιταλία από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία, με την πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα ύψους 15 μέτρων, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Μέστρε, το οποίο συνδέεται με τη Βενετία με μια γέφυρα.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. 

Το λεωφορείο, που μετέφερε 39 άτομα, συνετρίβη γύρω στις 19:45 (17:45 GMT) την Τρίτη. Προφανώς είχε νοικιαστεί από μια τοπική εταιρεία για να παραλαμβάνει τουρίστες από το ιστορικό κέντρο της Βενετίας σε ένα κάμπινγκ στην κοντινή συνοικία Marghera.

Το λεωφορείο εθεάθη από μάρτυρες να ξύνει κατά μήκος της προστατευτικής ράγας στην αερογέφυρα για 50 μέτρα, προτού πέσει στο έδαφος, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Τραγικές ιστορίες στα συντρίμμια του λεωφορείου στην Ιταλία

Η Λούσι και ο Σιντάρτα, αρραβωνισμένοι και χαρούμενοι σε ένα ταξίδι στη Βενετία, το οποίο έμελλε να είναι το τελευταίο για τον Σιντάρτα με καταγωγή από τη Γερμανία. Η σύντροφός του τα κατάφερε αλλά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Μετά τα πτυχία του στη Βιολογία στο Ρέγκενσμπουργκ και στην Ψυχολογία στο Χάγκεν, ο «Σιντ» σπούδαζε Μηχανική Υπολογιστών στο Χόρσενς, αλλά για ένα εξάμηνο εργάστηκε επίσης ως σεφ στη Νέα Ζηλανδία. Ένα λαμπρό μυαλό, όπως αυτό του 20χρονου φοιτητή μηχανικού συστημάτων στο Στρασβούργο μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο στις Κατασκευές. Η κοπέλα του Λούσι, νοσηλεύεται στην εντατική του Dolo με διάφορα κατάγματα και μώλωπες. Το προξενείο της βρίσκεται σε στενή επαφή με την ίδια και την οικογένειά της.

benetia1 c5e51

Η Αντονέλα και ο Μάρκο, ζευγάρι από την Κροατία, νεόνυμφοι που βρέθηκαν στο μοιραίο λεωφορείο. Η Αντονέλα περίμενε παιδί, δεν τα κατάφερε, ο Μάρκο επέζησε και θα πρέπει τώρα να ζήσει με διπλό πόνο.

Η Εμιλία και ο Όλιβερ, δύο αδέρφια από τη Γερμανία έχασαν τη μητέρα τους αλλά κατάφερε να επιζήσει ο πατέρας και ο σκύλος τους.

Το μικρό σκυλάκι είναι εκεί για να κάνει παρέα στην 3χρονη Emilia Berger, η οποία νοσηλεύεται στο Τρεβίζο με κάταγμα στο πόδι και κοιλιακούς πόνους. Αυτό που έσωσε τη μικρή και τον τετράποδο φίλο της ήταν δύο εργάτες της Fincantieri, ο Boubacar Touré από τη Γκάμπια και ο Νιγηριανός Godstime Erheneden, που χθες ξέσπασαν σε κλάματα ευτυχίας: «Είναι ζωντανή; Αλήθεια; Δόξα τω Θεώ».

Ο αδερφός της Όλιβερ, 13 ετών, θα πρέπει επίσης να τα βγάλει πέρα: υποβάλλεται σε παιδιατρική επέμβαση με πόνο στην πλάτη. Ο πατέρας τους Walther Bastian είναι διασωληνωμένος με τραύμα στο στήθος και σπασμένο χέρι, ενώ η μητέρα τους δυστυχώς πέθανε.

Δύο ακόμα αδερφάκια από τη Γερμανία, ηλικίας 7 και 13 ετών είναι ακόμα πιο άτυχα. Έχασαν και τους δύο γονείς τους στο τροχαίο και υποστηρίζονται σε 24ωρη βάση από παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Εκτός από τον 40χρονο οδηγό από το Τρεβίζο Alberto Rizzotto, ο μοναδικός Ιταλός, εννέα Ουκρανοί έχασαν επίσης τη ζωή τους στο φονικό τροχαίο.

Εικόνα
βενετια τροχαιο δυστυχημα

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών

Στην πολυκλινική του Τρεβίζο νοσηλεύονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και Ισπανοί.

Ο 49χρονος Miguel Angel Rodriguez Mendez βρίσκεται στην εντατική με τραύμα στο στήθος και είναι σε σοκ, ενώ η σύζυγός του – ή η αδερφή του, μέχρι χθες το βράδυ οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες – Rozalia, 52 ετών, μεταφέρθηκε στο μεγάλο κέντρο εγκαυμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται και ο 28χρονος Γερμανός Νίκο Βόλκμαν, ο οποίος συνεχώς ρωτάει για τη σύντροφό του και τον γιο του, που δυστυχώς έχουν πεθάνει. Υπεβλήθη σε χειρουργείο για τα διάφορα τραύματα, και αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

«Βρίσκονται σε αυτή τη φάση που λέμε «σοκ», έτσι έχουν μπερδεμένες αναμνήσεις και βρίσκονται σε κατάσταση ταραχής. Είναι η τυπική φάση του τραυματικού γεγονότος. Δεν γνωρίζουν ακόμη τι συνέβη ή τι μπορεί να έχουν χάσει». Κάποιοι θυμούνται μόνο στιγμές μιας συντριβής που, από μόνη της, κράτησε μια στιγμή, αλλά τελικά θα μείνει στη μνήμη όλων για πολύ καιρό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]