“Παγίδα Θανάτου” η πεζογέφυρα στη Νέα Φιλαδέλφεια (video)

5 Οκτωβρίου 2023

“Παγίδα Θανάτου” η πεζογέφυρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, η γέφυρα  Βρυούλων είναι ετοιμόρροπη, κρέμεται πάνω από τον Κηφισό, με τις φθορές που έχει υποστεί η κατασκευή να είναι ορατές, με αρκετά σίδερα να έχουν φύγει, ενώ η σκουριά έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της.

Ετοιμόρροπη φαίνεται πως είναι η γέφυρα της Νέας Φιλαδέλφειας στον Κηφισό. Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία της από τον Μάρτιο 2023 αλλά οι εργασίες ακόμα να ξεκινήσουν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Φθορές στην πολυσύχναστη γέφυρα Βρυούλων | attica24

Όπως φαίνεται αρκετά είναι τα προβλήματα στις κατασκευές της πρωτεύουσας, όπου εγκυμονούν κίνδυνοι που όπως φαίνεται η πολιτεία αφήνει να μένουν και οι πολίτες αγνοούν.

Στον Κηφισό, στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, υπάρχει μια πεζογέφυρα, η οποία είναι ετοιμόρροπη και η διέλευση πεζών έχει απαγορευθεί εδώ και μήνες. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να τη χρησιμοποιούν αγνοώντας τις οδηγίες και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Οι πολίτες συγκεκριμένα πηδούν πάνω από τα απαγορευτικά που έχουν τοποθετηθεί για να περάσουν στην απέναντι μεριά του Κηφισού.

«Δεν μπορούμε να περάσουμε από πουθενά»

Προστατευτικό κιγκλίδωμα εμποδίζει την είσοδο στη γέφυρα Βρυούλων, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, η γέφυρα αυτή παραμένει σε αυτήν την κακή και παράλληλα επικίνδυνη κατάσταση τα τελευταία 5 χρόνια.

«Δεν μπορούμε να κατέβουμε, δεν μπορούμε να περάσουμε από πουθενά» λέει κάτοικος της περιοχής, ενώ αναφέρει πως απέναντι υπάρχει σχολείο, πράγμα που σημαίνει πως η πεζογέφυρα χρησιμοποιείται ως δίοδος διέλευσης για πολλά παιδιά.

Σημειώνεται πως κάτω από την πεζογέφυρα Βρυούλων, η οποία βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, περνούν καθημερινά χιλιάδες οχήματα, με τους κατοίκους της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια οδηγών και πεζών, ζητώντας να προχωρήσει η συντήρηση της γέφυρας.

Αν και από το Μάρτιο του 2023 είναι γνωστό ότι η γέφυρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τα σίδερα και τα ετοιμόρροπα τσιμέντα, οι εργασίες αποκατάστασης δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με τη γέφυρα να αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]