Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεκίνησε να πηγαίνει με 48 χιλιόμετρα την ώρα  “μόνο του”

5 Οκτωβρίου 2023

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ξεκίνησε να πηγαίνει με 48 χιλιόμετρα την ώρα  “μόνο του”, με τον οδηγό να μην μπορεί να το χειριστεί

Ο53χρονος Μπράιαν Μόρισον από τη Σκωτία πέρασε μια τρομακτική περιπέτεια καθώς επέστρεφε στο σπίτι του γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής (1/10) όταν το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του, αξίας 34 χιλιάδων ευρώ, ξεκίνησε να πηγαίνει με 48 χιλιόμετρα την ώρα… μόνο του με τον ίδιο να μην μπορεί να το χειριστεί.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου; |  autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Χωρίς την ικανότητα να χρησιμοποιήσει τα φρένα ο 53χρονος κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι του επέτρεψαν να συγκρουστεί με το όχημα τους ώστε να σταματήσει. 

«Συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν έφτασα σε έναν κυκλικό κόμβο και πήγα να μειώσω ταχύτητα, αλλά δεν το έκανε. Μετά άκουσα έναν δυνατό θόρυβο που ακουγόταν σαν τακάκια φρένων. Επειδή ήταν ένα τόσο νέο αυτοκίνητο, ήξερα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με αυτά» είπε. 

«Κατάφερα να περάσω τον κυκλικό κόμβο με ταχύτητα περίπου 48 χιλιόμετρα την ώρα και μετά είχα έναν μακρύ δρόμο μπροστά μου, οπότε υπέθεσα ότι θα σταματούσε χωρίς να επιταχύνω, αλλά δεν το έκανε. Μπορεί να μην ακούγεται σαν να είναι πολύ γρήγορο, αλλά όταν δεν έχεις κανέναν έλεγχο της ταχύτητας και είσαι εντελώς κολλημένος μέσα, είναι τρομακτικό. Το αυτοκίνητο έφευγε μόνο του, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάλεσε για βοήθεια: «Όταν τηλεφώνησα στο 999, έστειλαν αστυνομικούς να βοηθήσουν και έβαλαν μερικούς μηχανικούς στη γραμμή για να προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα, και ρωτούσαν αν ήταν αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο. Ήταν η πρώτη φορά που οι χειριστές κλήσεων αντιμετώπισαν τέτοιο πρόβλημα και δεν είχαν ιδέα τι να κάνουν.

Έτσι τελικά έφτασαν τρία οχήματα της αστυνομίας και οδηγούσαν μπροστά και πίσω μου. Ήμουν 100% συγκεντρωμένος στο τιμόνι μου, οπότε όταν ένα βαν της αστυνομίας ήρθε δίπλα μου και με ρώτησε αν ήμουν ο Μπράιαν και αν ήμουν καλά, απλά φώναξα (Όχι δεν είμαι, δεν μπορώ να σταματήσω)».

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να πετάξει το κλειδί προς εκείνους αλλά η μηχανή του οχήματος συνέχισε να δουλεύει. Όποιον τρόπο και αν δοκίμασε, το αυτοκίνητο δεν σταματούσε να οδηγάει μόνο του. 

Τελικά, ο εφιάλτης του άνδρα τελείωσε: «Αφού προσπάθησα να κλείσω το αυτοκίνητο, ολόκληρο το ταμπλό μου φωτίστηκε με σφάλματα, και όλα εξαφανίστηκαν μετά από ένα δευτερόλεπτο και απλώς είχε ένα μεγάλο κόκκινο σύμβολο αυτοκινήτου που έλεγε «οδηγήστε με ασφάλεια, σταματήστε αμέσως να οδηγείτε» ή κάτι τέτοιο. Τελικά, έφτασα σε έναν κυκλικό κόμβο, ο οποίος επιβράδυνε το αυτοκίνητο σε περίπου 24 χιλιόμετρα την ώρα και το βαν της αστυνομίας με περίμενε στην άλλη πλευρά». 

Ακόμα και όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητο με το βαν της αστυνομίας και το έβγαλαν από τη μέση, εκείνο συνέχισε να οδηγάει μόνο του. Όταν κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, έγινε έλεγχός του αυτοκινήτου και εμφανίστηκαν πολλαπλά σφάλματα. Δεν το έβαλαν μπροστά ξανά όμως, με τον φόβο ότι ίσως οδηγούσε ξανά μόνο του. 

Οι ασφαλιστικές αρχές του λένε ότι τώρα ερευνούν το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]