Τραγική εξέλιξη στη Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου (βίντεο)

29 Σεπτεμβρίου 2023

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου, που κατέπεσε, βρέθηκαν τα ίχνη του 69χρονου Μιχάλη Λάμπου, δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο

Νεκρός εντοπίστηκε ο 69χρονος πιλότος, Μιχάλης Λάμπος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το πρωί της Πέμπτης (28 Οκτωβρίου). Ο Μιχάλης Λάμπος ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες το πρωί στην παραλία Αχλάδι.

Σύμφωνα με το evima.gr, αυτή την ώρα άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν την ανάσυρση από την θάλασσα του άτυχου άνδρα που κατέληξε στη θάλασσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το ελικόπτερο. Κατά τις έρευνες, τον βρήκαν οι βατραχάνθρωποι ακόμη μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε 8 το πρωί της Πέμπτης από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Το ελικόπτερο είχε ξεκινήσει από τις Αφίδνες προκειμένου να παραλάβει γνωστό εφοπλιστή από τον Βόλο, και πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπου, ο οποίος λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ο Λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας, ο οποίος δήλωσε στο evima.gr πως είναι πολύ δύσκολες οι έρευνες καθώς, από τις καταστροφές η θάλασσα έχει γεμίσει με φερτά υλικά.

Το βίντεο ντοκουμέντο της πτώσης:

«Είχε χαμηλώσει πολύ… ξαφνικά άκουσα μία έκρηξη»: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για την πτώση του ελικοπτέρου στην Εύβοια

Εύβοια: Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αχλάδι, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, ένα κίτρινο ελικόπτερο που πετούσε πολύ χαμηλά και έκανε μανούβρες. Μετά έστριψε ξαφνικά αριστερά και άκουσα ένα μπαμ, άκουσα την έκρηξη, εκείνη την ώρα έριχνε καρέκλες» είπε ο μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα ελικόπτερο Agusta Α-109 που εκτελούσε δρομολόγιο, Αφίδνες – Βόλος με ενδιάμεση στάση το Μαντούδι.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος.

Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδωτικά, ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο.

Βίντεο: Ελικόπτερο σπεύδει στην περιοχή όπου κατέπεσε το Α-109:

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής της και ο δήμαρχος Μαντουδίου.

«Το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου μπροστά στο σπίτι μου», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]