Σάκης Αρναούτογλου: “Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί τόσο”

28 Σεπτεμβρίου 2023

Σάκης Αρναούτογλου: “Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει χτυπηθεί τόσο”, απο κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διαστημα όπως η Μαγνησία.

Έκπληκτος από την ένταση της κακοκαιρία εμφανίστηκε ο Σάκης Αρναούτογλου, για το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τη Μαγνησία.

το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias από τη Μαγνησία, αναφέρθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου. Σε ανάρτησή που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, παραθέτει δεδομένα που δείχνουν ότι ο Βόλος δέχτηκε μέσα τον Σεπτέμβριο, που δεν έχει τελειώσει ακόμη, ποσότητα νερού που είναι περίπου 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο!

«Δεν θυμάμαι ποτέ κάποια περιοχή να έχει “χτυπηθεί” απο κακοκαιρία με τέτοια ένταση και μέσα σε τόσο ελάχιστο χρονικό διαστημα όπως η Μαγνησία. Το ύψος βροχής ξεπέρασε σήμερα στο Βόλο τα 200 λίτρα / τετ. μέτρο και τα 1000 για το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος ακόμα δεν έχει τελειώσει, όταν ο μέσος όρος βροχής για τον μήνα Σεπτέμβρη για την πόλη είναι περίπου τα 35 λίτρα/τετ μέτρο και αν.. Τώρα αν δεν έχει σχέση αυτό με την ταχύτητα εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή τότε πάω πάσο», τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η εικόνα, ωστόσο, είναι εξίσου δύσκολη και στη Λάρισα. Πριν από λίγη ώρα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]