Κραυσίδωνας: Συγκλονιστικό βίντεο – Ο χείμαρρος που πνίγει τον Βόλο και σε αυτή την κακοκαιρία

28 Σεπτεμβρίου 2023

Κραυσίδωνας, Συγκλονιστικό βίντεο ο χείμαρρος που πνίγει τον Βόλο και σε αυτή την κακοκαιρία, για 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες

Image
Image

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, ο Βόλος βρίσκεται κυριολεκτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τα νερά και τις λάσπες να έχουν «πνίξει» την πόλη, τη στιγμή που ο Κραυσίδωνας έχει πλημμυρίσει με την κοίτη του να έχει γεμίσει και από φερτά υλικά. Ο Κραυσίδωνας αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία.

Image

Οι εικόνες που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες από την υπερχείλιση του χειμάρρου και το το έχει προκαλέσει, αποτυπώνουν πλήρως το μέγεθος της καταστροφής με την οποία είναι αντιμέτωπη η πόλη για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα καθώς μετά από την κακοκαιρία Daniel βρίσκεται στο επίκεντρο και του Elias.

Κραυσίδωνας: Ο μεγαλύτερος χείμαρρος της περιοχής

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πλάτος που είχε ο Κραυσίδωνας, στο δέλτα του, περιορίστηκε σημαντικά από το 1945, οπότε εκτεινόταν περί τα 240 μέτρα, έως το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα, οπότε έφτασε στα 40 μέτρα, ενώ από το 1950 διεξήχθησαν έργα για την ευθυγράμμισή του και τη μετατροπή του σε διώρυγα, ιδίως στο σημείο όπου εκβάλλει ο χείμαρρος, με αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας πλημμυρικών φαινομένων. Περαιτέρω, η παρόχθια οικιστική ανάπτυξη υπήρξε σημαντική, με πολλά οικήματα να βρίσκονται στον άμεσο κίνδυνο των πλημμυρών. Μάλιστα, το 1988 εκτέθηκε πρόταση για τη μετατροπή του Κραυσίδωνα σε δρόμο, η οποία αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις πολιτών του Βόλου στις πρώτες σχετικές εργασίες.

Image

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]