Μυστηριώδης θάνατος μοντέλου έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου 

22 Σεπτεμβρίου 2023

Μυστηριώδης θάνατος μοντέλου έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου, η οποία είχε στήσει τεράστια απάτη πολλών εκατομμυρίων σε βάρος της μητέρας της

Τον μυστηριώδη θάνατο της Sabine Boghici, μοντέλου και κληρονόμου, η οποία έπεσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου της πολυκατοικίας της, ερευνούν οι αρχές της Βραζιλίας.

Η 49χρονη γυναίκα εντοπίστηκε μπροστά από το σπίτι της στο Ρίο ντε Τζανέιρο την περασμένη Πέμπτη (14/9) και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

modelo-sabine-brazilia

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο θάνατός της να οφείλεται σε πιθανή αυτοκτονία, αφού οι ερευνητές έκαναν έρευνα στο σπίτι της και βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει η ίδια πίσω για τη σύζυγό της, Rosa Stanesco, η οποία βρίσκεται στη φυλακή. 

Ήταν η κόρη του Jean Boghici, ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης της Βραζιλίας, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Ρουμανία το 1928, μετακόμισε στη Βραζιλία το 1948 και πέθανε το 2015. 

Η Sabine και η Rosa συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2022 για απάτη – ύψους 148,8 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα – σε βάρος της μητέρας της Sabine, Genevieve.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η Sabine συνωμότησε εναντίον της μητέρας της το 2020. Μαζί με άλλες δύο γυναίκες, οι οποίες παρίσταναν τη μάντισσα και την ιέρεια, έπεισε τη μητέρα της να προβαίνει σε τακτικές πληρωμές, προκειμένου να ξορκίσουν «το κακό το μάτι» και να μην πεθάνει η ίδια. Η Genevieve φέρεται να πλήρωσε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρονικό διάστημα 15 ημερών για να σώσει τη ζωή της κόρης της. 

Μάλιστα, η 49χρονη φέρεται να πήρε το κινητό της μαμάς της, να σταμάτησε να την ταΐζει και την απείλησε με μαχαίρι, σύμφωνα με τη New York Post.

Η Sabine κατηγορήθηκε επίσης ότι απέλυσε την οικιακή βοηθό της μαμάς της, ώστε να μπορεί ανενόχλητη να βγάζει στα κρυφά έργα τέχνης από το σπίτι.

Βέβαια, τον Φεβρουάριο του 2022 η Genevieve κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και «πάγωσε» όλες τις πληρωμές

Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η Sabine και οι συνεργοί της είχαν κλέψει 16 πίνακες με τις υπογραφές των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Το δικαστήριο επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκιση της Sabine τον περασμένο Μάρτιο. Δεν της επιτρεπόταν να ταξιδέψει εκτός Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερες από 10 ημέρες, ενώ έπρεπε να παραδώσει το διαβατήριό της. Ακόμα της απαγορεύτηκε να έρθει σε επικοινωνία με τη μητέρα της και τους μάρτυρες, ενώ επιπλέον, ως προς τη μητέρα της, έπρεπε να μένει μακριά της σε απόσταση 1.600 μέτρων.

Η κηδεία της Sabine, όπως αναφέρει η New York Post, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (17/9) και το παρών έδωσαν μόνο η μητέρα και η αδερφή της. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]