Φοιτήτρια που είχε δολοφονήσει την μητέρα της και έγινε δεκτή στο Harvard (Βίντεο)

16 Σεπτεμβρίου 2023

Φοιτήτρια που είχε δολοφονήσει την μητέρα της και έγινε δεκτή στο Harvard

Gina Grant, το κορίτσι που σκότωσε τη μητέρα της και μετά έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ. Ήταν αριστούχος στο σχολείο, το πρώτο κορίτσι πρόεδρος του μαθητικού σώματος στο Lexington όπως επίσης και μαζορέτα. Με IQ 150, μαθήματα σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συμμετοχή ως αρχηγός στην ομάδα τένις και ακαδημαϊκή αριστεία, η Gina Grant αποτελούσε την ιδανικότερη υποψήφια για το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μέχρι τη στιγμή βέβαια, που έμαθαν ότι είχε δολοφόνησε τη μητέρα της.

Η Gina Grant δεν είπε ποτέ στο Χάρβαρντ για τον ρόλο της στον θάνατο της μητέρας της.

Στην συνέντευξη που πέρασε η ίδια για την εισαγωγή της στο Harvard, είχε παρουσιάσει τον εαυτό της ως ορφανή λέγοντας ότι ο πατέρας της είχε πεθάνει από καρκίνο όταν εκείνη ήταν 11 ετών και η μητέρα της είχε χάσει τη ζωή της σε ατύχημα. Η ιστορία της για να ξεπεράσει τις αντιξοότητες ήταν σημαντικός παράγοντας στην αρχική απόφαση του πανεπιστημίου να την δεχτεί, λένε καθηγητές και αξιωματούχοι του Χάρβαρντ.

Τρεις ημέρες πριν την εισαγωγή της στο Harvard, παραδόθηκε στο πανεπιστήμιο ένα ανώνυμο πακέτο γεμάτο με εφημερίδες με τις δημοσιεύσεις για τον φόνο, που σχολίαζαν το περιστατικό και τον ρόλο της Grant στην δολοφονία της μητέρας της.

Την ίδια περίοδο είχε γίνει δεκτή και στο στο Πανεπιστήμιο Columbia, στο Κολέγιο Barnard και στο Πανεπιστήμιο Tufts, τα δύο επέλεξαν να ακυρώσουν τις προσφορές θέσης τους, όταν η ιστορία της Grant διαδόθηκε. Ο πρόεδρος όμως του Πανεπιστημίου Tufts, John DiBiaggio, επέλεξε να μην το κάνει και μάλιστα υποστήριξε σθεναρά την απόφασή του ιδρύματος του. Η Grant φοίτησε στο Tufts ως μέλος της τάξης του 1999.

Το κρανίο της μητέρας της χτυπήθηκε τουλάχιστον 13 φορές με ένα μολύβδινο κρύσταλλο κηροπήγιο. Ένα μαχαίρι ήταν κολλημένο στο λαιμό της, με το χέρι της τυλιγμένο γύρω του, για να μοιάζει με αυτοκτονία. Μια πλαστική σακούλα σκουπιδιών βρέθηκε στην ντουλάπα της Gina που περιείχε το κηροπήγιο και τις πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν για την απορρόφηση αίματος από το πάτωμα.

What leads Harvard to rescind admission? - The Boston Globe

Για εβδομάδες αφότου οι βοηθοί του σερίφη συνέλαβαν τη 14χρονη Gina Grant επειδή σκότωσε την αλκοολική μητέρα της το 1990, εκείνη έδινε αντικρουόμενες αναφορές για το πώς συνέβη το έγκλημα.

«Ήταν εισβολείς», είπε αρχικά. στη συνέχεια, «η μητέρα μου αυτομαχαιρώθηκε, τραυματίζοντας το κεφάλι της καθώς έπεσε από τις σκάλες στον πρώτο όροφο». Τέλος, η Gina Grant ορκίστηκε στους αστυνομικούς ότι ήταν ο φίλος της, Jack Hook, που έκανε την φονική πράξη.

spiti_lexington
«Τον είδα να έρχεται τρέχοντας και είχε ένα κηροπήγιο στο χέρι», είπε. «Τον είδα να τη χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά απλά στράφηκα και ούρλιαξα».

Αλλά λίγες νύχτες αργότερα, η Gina τηλεφώνησε στη μητέρα του Hook, Sheila, από τις φυλακές της κομητείας και παραδέχτηκε πως ο γιος της δεν ήταν ο δολοφόνος.

«Έπρεπε να τους το πω αυτό για να σωθώ», είπε η Gina, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση της κλήσης, την οποία η Sheila Hook ηχογράφησε μετά από πρόταση του δικηγόρου του γιου της.

Εφημερίδες της εποχής έγραψαν για το φονικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Mayfield, η οποία είχε ξαναπαντρευτεί πρόσφατα, ήταν αλκοολική.
Ο θείος της Gina, Curtis Dickson, ο οποίος έχει υποστηρίξει σθεναρά τη Gina, είπε: «Ήταν σαν τα παιδιά όλων των αλκοολικών· έμαθε να λέει ψέματα. Πρέπει να είναι ψεύτες για να κρατήσουν ένα μυστικό.»

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους σε φυλακή ανηλίκων, με αναστολή μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ο φίλος της, ποδοσφαιριστής Jack Hook, με τον οποίον συνεργάστηκε για να καλύψει τα ίχνη της, δήλωσε επίσης ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ως συνεργού στην εκούσια ανθρωποκτονία εκ των υστέρων, και εξέτισε ποινή φυλάκισης σχεδόν ενός έτους σε φυλακή ανηλίκων. Παρόλα αυτά το δικαστήριο ανηλίκων επέτρεψε στην Gina Grant να συνεχίσει τις σπουδές της, δίνοντάς της παράλληλα την άδεια να μετακομίσει στους θείους της στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Στην Μασαχουσέτ έγινε μέλος και πολύ σύντομα συν-αρχηγός της ομάδας του τένις του σχολείου της, έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μη προνομιούχα παιδιά και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και συμμετείχε σε κοινωφελείς εργασίες. Η πορεία της στο Cambridge Rindge and Latin High School, στεφόταν με επιτυχία αφού σημείωνε αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή πρόοδο.

Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε η Gina Grant.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]