Η εξομολόγηση της Έιμι Γουάινχαουζ στη γιατρό της λίγο πριν πεθάνει

15 Σεπτεμβρίου 2023

Η εξομολόγηση της Έιμι Γουάινχαουζ στη γιατρό της λίγο πριν πεθάνει ανατριχιάζει

Τα 40ά της γενέθλια θα γιόρταζε στις 14 Σεπετεμβρίου η Έιμι Γουάινχαουζ, η ταλαντούχα τραγουδίστρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών, στις 23 Ιουλίου 2011.

Η τραγουδίστρια των μεγάλων επιτυχιών βρήκε τραγικό θάνατο τον Ιούλιο του 2011 από δηλητηρίαση από αλκοόλ και λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της, έκανε μια ανατριχιαστική εξομολόγηση στην γιατρό της.

Έιμι Γουάινχαουζ: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για την θρυλική ερμηνεύτρια -  Monopoli.gr

Η παγκοσμίου φήμης ποπ σταρ ήταν μόλις 27 ετών όταν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κάμντεν του βόρειου Λονδίνου στις 23 Ιουλίου 2011. Η Έιμι είχε περάσει χρόνια παλεύοντας με προβλήματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και λίγο πριν πεθάνει είχε αρχίσει να πίνει πάλι πολύ.

Η έρευνα διαπίστωσε αργότερα ότι η τραγουδίστρια πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ και άκουσε τη μαρτυρία ενός γενικού ιατρού που την είχε επισκεφθεί στο σπίτι της το βράδυ πριν από την τελευταία της κραιπάλη.

Έιμι: Το κορίτσι πίσω από το όνομα» - Ένα μοναδικό βιογραφικό μουσικό  ντοκιμαντέρ για την Έιμι Γουάινχαουζ από την ΕΡΤ2

Η Dr. Christina Romete μίλησε με την τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σπίτι της στο Camden και είπε στο δικαστήριο ότι η 27χρονη παραδέχτηκε ότι έπινε ξανά μετά από μια μακρά περίοδο αποχής. Η Έιμι είχε αποδεχτεί τη σοβαρότητα της κατάστασής της και είπε ανατριχιαστικά στη γιατρό της: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Μάζεψαν την Έιμι Γουάινχαουζ αναίσθητη μετά από πέντε μέρες ποτού, και  τη... | celebrities Ειδήσεις | Yupiii.gr

Η γιατρός, σύμφωνα με τη Mirror, ανέφερε ότι η τραγουδίστρια είχε πάρει ένα φάρμακο που ονομάζεται Librium για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα στέρησης του αλκοόλ. Ωστόσο, παρά την αδυναμία της, η Έιμι αρνήθηκε οποιαδήποτε υποστήριξη ψυχικής υγείας και η Dr. Romete είπε στο δικαστήριο ότι αυτό συνέβη επειδή η σταρ φοβόταν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργικότητά της.

Ποια ήταν η Εϊμι Γουάινχάουζ; | LiFO

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η γιατρός είπε: «Ήταν μία από τις πιο έξυπνες νεαρές γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πολύ αποφασισμένη να κάνει τα πάντα με τον δικό της τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της. Είχε πολύ αυστηρές απόψεις σχετικά με αυτό».

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά της Έιμι τη νύχτα πριν πεθάνει, η Dr. Romete είπε ότι «η τραγουδίστρια φαινόταν ήρεμη και κάπως ένοχη και ήταν μεθυσμένη, αλλά ικανή να κρατήσει μια συζήτηση».

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στο δικαστήριο η βοηθός αναπληρώτρια ιατροδικαστής Suzanne Greenaway κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Έιμι Γουάινχαουζ πέθανε από «τυχαία δηλητηρίαση από αλκοόλ».

Η επίσημη ετυμηγορία δόθηκε ως θάνατος από ατύχημα. Η Greenaway δήλωσε: «Η νεκροψία είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ και η ακούσια συνέπεια αυτών των δυνητικά θανατηφόρων επιπέδων ήταν ο ξαφνικός και απροσδόκητος θάνατός της».

Στο αίμα της είχε 416mg αλκοόλ ανά 100ml – πολύ πάνω από τα 350mg που αναγνωρίζεται ότι είναι θανατηφόρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης τρία άδεια μπουκάλια βότκας στο σπίτι της τραγουδίστριας.

ΗΠΑ: Σε δημοπρασία η γκαρνταρόμπα της Έιμι Γουάινχαουζ | zarpanews.gr

Το πτώμα της Έιμι Γουάινχαουζ βρέθηκε από τον μόνιμο σωματοφύλακά της, Άντριου Μόρις, ο οποίος είπε ότι είχε περάσει την τελευταία της νύχτα στο υπνοδωμάτιό της βλέποντας τηλεόραση και ακούγοντας μουσική. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]