Αδιανόητο περιστατικό – Ξέχασαν σε λεωφορείο 9χρονο ΑμεΑ

13 Σεπτεμβρίου 2023

Αδιανόητο περιστατικό,, ξέχασαν σε λεωφορείο 9χρονο ΑμεΑ

Σοκ προκαλεί μία καταγγελία που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά τη Θεσσαλονίκη, η οποία αναφέρει πως οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείο άφησαν έναν 9χρονο με προβλήματα αναπηρίας μόνο του, για σχεδόν τέσσερις ώρες, μέσα στο όχημα καθώς ξέχασαν να τον αποβιβάσουν.

Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ σε λεωφορείο για ώρες-Συνελήφθησαν οδηγός και συνοδός  στην Θεσσαλονίκη | Reporter

Για το περιστατικό, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις, του οδηγού του λεωφορείου και μίας συνοδού, ενώ τη σχετική καταγγελία την έκανε συγγενικό πρόσωπο του ανηλίκου.

Το χρονικό της καταγγελίας

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας, ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]