Ακόμα ένας νεκρός από τις πλημμύρες – 12 τα θύματα

10 Σεπτεμβρίου 2023

Ακόμα ένας νεκρός από τις πλημμύρες, 12 τα θύματα  ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, μετά την κακοκαιρία Daniel. Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοούμενων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθούν.

Καρδίτσα: Συγκλονιστικές εικόνες - Μητέρα σώζει με φουσκωτό τα παιδιά της  από τις πλημμύρες

Ακόμη ένας άνδρας που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός σήμερα και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 12. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ερτ, πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος ήταν στην επίσημη λίστα των αγνοούμενων από χθες, 9 Σεπτεμβρίου. Η σορός του εντοπίστηκε από drone ανάμεσα στους οικισμούς Άγιος Δημήτριος και Πέτρινο, στην Καρδίτσα.

Ιτέα Καρδίτσας: Πέτρινο Καρδίτσας: Αναδρομή & Ιστορικά στοιχεία

Χθες, ένας 77χρονος από το Πάλτση Πηλίου που αγνοούταν βρέθηκε νεκρός στη βόρεια Εύβοια. Η σορός του αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων πέντε επιβεβαιωμένων αγνοοούμενων.  Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης είναι:

  • Από 5-09-2023, αγνοείται ένας 42χρονος στην Αγία Αικατερίνη 
  • Από 7-09-2023 αγνοούνται δύο Αυστριακοί (πιθανόν ζευγάρι, αγνώστου ηλικίας) στα Ποτιστικά Πηλίου
  • Στις 09-09-2023, αγνοούνται δύο (2) άτομα (μια ηλικιωμένη 85χρονη και ο γιος της 65χρονος) στην περιοχή Μεταμόρφωση.

Εντωμεταξύ συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Γιαννούλη της Λάρισας, όταν δύο σωστικές λέμβοι στις οποίες επέβαιναν τέσσερις πυροσβέστες και τρεις πολίτες, οι οποίοι μόλις είχαν διασωθεί από τος εργατικές κατοικίες.

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Επισήμως επτά οι αγνοούμενοι

Στη πόλη της Λάρισας ο δήμος Λαρισαίων, όπως και άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης, συγκεντρώνουν επίσης τρόφιμα και νερά για να παραδοθούν στους πληγέντες της καταστροφικής πλημμύρας.  Την ίδια ώρα και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βοηθήσουν, στέλνοντας ό,τι απαραίτητο χρειάζονται οι κάτοικοι της Λάρισας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]