Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

10 Σεπτεμβρίου 2023

Άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Αιγαίο και στην Κρήτη, θα έχει ο καιρός σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά.

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγα ασθενή φαινόμενα στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Σήμερα Κυριακή προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και την νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς ,στη Θεσσαλία έως 28 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

  • Στις 10/9/2003 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στις ακτές της Κέρκυρας.
  • Το 2010 εμφανίστηκαν 2 υδροσίφωνες στα Κύθηρα.
  • Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Πρέβεζα και Παξούς (125mm).
  • Ζημιές είχαμε στον Νομό Λάρισας από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]