Στις 18 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία της Μαγνησίας

8 Σεπτεμβρίου 2023

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στα σχολεία της Μαγνησίας

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου – Μαγνησίας, Δημήτρη Νασίκα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των πλημμυρικών φαινομένων που ξέσπασαν στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η τέλεση των αγιασμών για την έναρξη των σχολείων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, ώστε να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων.

Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες και η δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων των δήμων στα σημεία, δεν έχουν ακόμη επιτρέψει την έναρξη της καταγραφής των ζημιών και αξιολόγησης της καταλληλότητας των κτιρίων.

Ανοίγουν τα σχολεία την Τετάρτη (11/9) - Από αγιασμό σε αγιασμό δήμαρχοι  και περιφερειακοί σύμβουλοι | EviaZoom.gr - Εύβοια News

Το πιθανότερο είναι πως θα κριθεί απαραίτητο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για να ξεκινήσουν μαθήματα, καθώς τα σχολεία τους είτε θα κριθούν ακατάλληλα, είτε θα χρειαστούν αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Καθοριστικής σημασίας, ασφαλώς, και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε περιοχές όπως το Πήλιο.

Αναμένεται να ανακοινωθεί η αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολείων στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, η ακριβής ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία αυτά, θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]