Σπαραγμός και λιποθυμίες στην κηδεία του Αντώνη

8 Σεπτεμβρίου 2023

Σπαραγμός και λιποθυμίες στην κηδεία του Αντώνη, που δέχθηκε το φονικό σπρώξιμο από τον καταπέλτη του Blue Horizon

Θρήνος και οδύνη «πλημμύρισαν» τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης όπου έγινε η κηδεία του Αντώνη. Σπαρακτικό ήταν το τελευταίο αντίο στον 36χρονο που δέχθηκε το φονικό σπρώξιμο από τον καταπέλτη του Blue Horizon. Δεν άντεξαν τα αδέρφια του και κατέρρευσαν.

Συντετριμμένα τα εννέα αδέλφια του αδικοχαμένου νεαρού συνοδεύουν τον Αντώνη στην τελευταία του κατοικία

Η σορός του 36χρονου έφτασε, στις 11 περίπου το πρωί, σε λευκό φέρετρο στην εκκλησία όπου τον υποδέχθηκαν συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης αλλά και οργής έγινε σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του 36χρονου Αντώνη. Τα αδέρφια του, οι συγγενείς και οι φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που έχασε άδικα τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στον Ιερό Ναό και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο – πάντα χαμογελαστός – Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: 

“Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά… Για εμάς τι;”

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στον Άγιο Νικόλαο. Σπαρακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν όταν ο αδερφός του 36χρονου, μόλις μπήκε στο ναό, λύγισε μπροστά στο φέρετρο. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα είχε λιποθυμικό επεισόδιο και μια αδερφή του αδικοχαμένου Αντώνη, η οποία επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

KHDEIA-ANTONHS-BLUE-HORIZON-1
KHDEIA-ANTONHS-BLUE-HORIZON1

Στην κηδεία του 36χρονου παραβρέθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έφτασε στον ναό συνοδευόμενη από τον βουλευτή Λασιθίου και πρώην υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. Επίσης, στην κηδεία πήγε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η τοπική κοινωνία είναι οργισμένη και ζητά να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του 36χρονου. Μάλιστα, φίλοι και συντοπίτες του που είχαν πάει στην εκκλησία, ανάρτησαν πανό με μηνύματα για τον άδικο θάνατο του Αντώνη. Κανείς δεν μπορεί να δεχτεί τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, ένας άνθρωπος που -όπως όλοι όσοι τον ήξεραν αναφέρουν- είχε μόνο αγνά αισθήματα για τους συνανθρώπους του.

Ο εφημέριος του ναού π. Γιώργης Τζάβλας μίλησε στο Creta24 για τον Αντώνη που «μεγάλωσε στα σκαλιά της εκκλησίας». «Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι. Είναι πνευματικό μου παιδί, μεγάλωσε εδώ στη γειτονιά μας. Κάθε μέρα σχεδόν συναντιόμασταν, κάθε μέρα μας καλωσόριζε και τον καλωσορίζαμε. Μου έλεγε «γειά σου πάτερ»», ανέφερε συγκινημένος. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]