Μέχρι το απόγευμα θα συνεχίσει την επέλασή της η κακοκαιρία Daniel

7 Σεπτεμβρίου 2023

Μέχρι το απόγευμα θα συνεχίσει την επέλασή της η κακοκαιρία Daniel για σήμερα  Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Συνεχίζει να σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας η κακοκαιρία Daniel, με βροχές και σφοδρές καταιγίδες που -μέχρι στιγμής- έχουν κοστίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Κακοκαιρία «Daniel»: Μέχρι το απόγευμα θα συνεχίσει την επέλασή της – Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως και σήμερα τις απογευματινές ώρες, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και την βόρεια Εύβοια. Από πολύ νωρίς το πρωί κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες αναμένεται ένταση των φαινομένων. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Και σήμερα το μεσημέρι στις περιοχές του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες”.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια » loutrakiblog

Στην Αττική θα είναι πιο τοπικά φαινόμενα. Ωστόσο, ίσως θα έχουμε κάποιες εξάρσεις με τοπικές καταιγίδες που δεν φαίνεται ότι θα προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και νότια ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα, αλλά και βαθμιαία βελτίωση περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς στα νότια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09-09-2023

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-09-2023 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]