Βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς

4 Σεπτεμβρίου 2023

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται σήμερα, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά

Σε ύψιστη εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες.

Καιρός: Σημαντική μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - ΤΟ ΒΗΜΑ

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την χώρα μας από σήμερα, Δευτέρα 04/09, έως και την Τετάρτη 06/09, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τους ενισχυμένους ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια Βαλκάνια με ψυχρές ασταθείς αέριες μάζες προβλέπεται να κινηθεί νότια, έως το νότιο Ιόνιο, όπου θα δημιουργήσει και επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από σήμερα - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η βόρεια Εύβοια και η Πελοπόννησος.

Ακολουθεί η προοπτική του καιρού και το πώς, αλλά και το πού, θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών
  • Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 8 βαθμούς το επόμενο διήμερο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ . Το βράδυ της Δευτέρας στο βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ

Σήμερα Δευτέρα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. 

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν από τις προμεσημβρινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από τις μεσημβρινές ώρες έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια). 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τις 12:00 το μεσημέρι - Οι χάρτες με τις  περιοχές - ertnews.gr

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 13 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 15 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο  της ΕΜΥ

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Αιγαίο θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]