YouTuber κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα παιδιά της

1 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθη γνωστή youtuber που κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα παιδιά της

Γνωστή youtuber κακοποιούσε τα παιδιά της και προωθούσε ακραίες και βίαιες μεθόδους ανατροφής των παιδιών μέσα από το κανάλι της στο youtube.

Franke_Family

Στη σύλληψη της youtuber Ruby Franke του καναλιού “8 Passengers” προχώρησαν οι Αρχές την Τετάρτη (30/8), αφού ένα “αδυνατισμένο” παιδί με μονωτική ταινία γύρω από τα άκρα του δραπέτευσε και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα για βοήθεια.

Σύμφωνα με στοιχεία, το παιδί φέρεται να διέφυγε από το παράθυρο του σπιτιού της συνεργάτιδας της Franke, Jodi Hildebrandt, στο Ivins της Γιούτα και ζήτησε από τον γείτονα φαγητό και νερό. Όταν εκείνος παρατήρησε μονωτική ταινία στους αστραγάλους και τους καρπούς του παιδιού, κάλεσε την αστυνομία.

“Ο ανήλικος φαινόταν αδυνατισμένος και υποσιτισμένος, με ανοιχτές πληγές και μονωτική ταινία γύρω από τα άκρα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Η αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο περιέγραψε τα τραύματα, την παραμέληση και τον υποσιτισμό του παιδιού ως αρκετά σοβαρά ώστε να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Το παιδί έφερε βαθιές εκδορές επειδή ήταν δεμένο με σχοινί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Ένα ακόμη υποσιτισμένο παιδί εντοπίστηκε λίγο αργότερα και μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την έκθεση η Franke, η οποία είναι γνωστή για το κανάλι της οικογένειάς της στο YouTube, είχε γυρίσει ένα βίντεο στο σπίτι της Hildebrandt λίγες ημέρες πριν από το περιστατικό, γεγονός που δείχνει ότι η vlogger είχε “επίγνωση της κακοποίησης, του υποσιτισμού και της παραμέλησης”.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης την Hildebrandt, η οποία εργαζόταν ως συνιδρυτής της εταιρείας ConneXions της Franke και ως θεραπεύτρια.

Το δικαστήριο διέταξε την κράτηση της Franke στη φυλακή χωρίς εγγύηση.

Οι δύο γυναίκες είναι ύποπτες για δύο κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος. Τέσσερα από τα παιδιά της Franke παραμένουν υπό τη φροντίδα του Τμήματος Υπηρεσιών Παιδιού και Οικογένειας.

Ποια είναι η Ruby Franke και το κανάλι “8 Passengers”

Η Φράνκε έγινε γνωστή μέσα από το εξαιρετικά αμφιλεγόμενο κανάλι της στο YouTube «8 Passengers», όπου κατέγραφε τις αυστηρές τεχνικές της ως γονέας για την πειθαρχία των έξι παιδιών της.

Η στέρηση φαγητού, η αφαίρεση των θυρών από τα υπνοδωμάτια και η απειλή ότι θα πετάξει παιχνίδια και ρούχα ήταν μερικές από τις τιμωρίες που εφάρμοζε. Το κανάλι, το οποίο κατέβηκε από το YouTube, είχε πάνω από 2,3 εκατομμύρια followers.

Όσο ήταν ενεργό, οι συνδρομητές την κατηγορούσαν τακτικά για κακοποίηση. Το NBC News αναφέρει ότι το 2020, θεατές κάλεσαν τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών αφού η Φράνκε δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο

ο 15χρονος γιος της ισχυριζόταν ότι κοιμόταν σε ένα σακίδιο φασολιών για τουλάχιστον επτά μήνες.

Εκείνη την εποχή, η Φράνκε απάντησε ότι ήταν επιλογή του γιου της – και υπερασπίστηκε τις μεθόδους ανατροφής για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Η Ruby Franke είναι μητέρα έξι παιδιών από τη Γιούτα και πρώην δημοφιλής YouTuber του οικογενειακού vlog. Μία από τις πρωταγωνίστριες του καναλιού “8 Passengers” στο YouTube που κάποτε συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές και οπαδούς, έγινε αντικείμενο εκτεταμένης κριτικής στο διαδίκτυο για τις γονικές της επιλογές.

Οι αντιδράσεις εντάθηκαν όταν η Franke συνίδρυσε το πρόγραμμα συμβουλών και υποστήριξης γονέων “ConneXions”, το οποίο χαρακτηρίστηκε “αίρεση” από ορισμένους στο διαδίκτυο. Πολλοί θεώρησαν ότι το στυλ ανατροφής που προωθούσε το ζευγάρι ήταν ακραίο και σκληρό. 

Youtuber κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα έξι παιδιά της

Η συχνή συμπερίληψη ομοφοβικών, ρατσιστικών και τρανσφοβικών σχολίων, όπως χαρακτηρίστηκαν, δεν βοήθησε στη δημοτικότητά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρεται συχνά, είναι ότι η Franke έλεγε στους τηλεθεατές ότι τα παιδιά δεν αξίζουν και δεν πρέπει να λαμβάνουν αγάπη χωρίς όρους.

Το “8 Passengers” ήταν ένα κανάλι στο YouTube που ξεκίνησε το 2015 και κατέγραφε τη ζωή της μαμάς και του μπαμπά, των Ruby και Kevin Franke και των έξι παιδιών τους: Shari, Chad, Abby, Julie, Russell και Eve. Στο αποκορύφωμά του, είχε 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές και ήταν γνωστό ως ένα από τα πιο διάσημα – ή διαβόητα – κανάλια οικογενειακών βίντεο.

Το κανάλι αφαιρέθηκε από το YouTube νωρίτερα φέτος. Ενώ το περιεχόμενό τους έχει προσελκύσει αντιδράσεις εδώ και πολλά χρόνια, τα τρία τελευταία ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για την οικογένεια, καθώς οι θεατές άρχισαν να κυκλοφορούν υπογραφές και να αναφέρουν στις τοπικές αρχές αυτά που θεωρούσαν στοιχεία κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών.

Μεταξύ των πιο διαβόητων περιστατικών ήταν ένα κατά το οποίο η Franke αρνήθηκε να φέρει φαγητό στο σχολείο για την 6χρονη κόρη της, η οποία είχε ξεχάσει να ετοιμάσει το δικό της κολατσιό, και ένα άλλο κατά το οποίο ένας από τους γιους τους δήλωσε ότι τον ανάγκαζαν να κοιμάται σε ένα σάκο με φασόλια αφού έκανε φάρσες στα αδέρφια του.

Σε μια άλλη, στέρησε τα Χριστούγεννα από ένα από τα μικρά παιδιά της ως τιμωρία επειδή ήταν “εγωιστής”. Σε πολλές περιπτώσεις, την έβλεπαν να απειλεί ότι θα της στερήσει το φαγητό ή ότι θα τιμωρούσε με άλλο τρόπο τα παιδιά της με τρόπο που οι θεατές θεωρούσαν υπερβολικά αυστηρό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]