Αίθριος καιρός – Με μελτέμια μπαίνει ο Σεπτέμβρης

1 Σεπτεμβρίου 2023

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με μελτέμια μπαίνει ο Σεπτέμβρης

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πιθανότητα τοπικών βροχών,

Με καλοκαιρινό καιρό μας υποδέχεται ο Σεπτέμβριος, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει από αύριο Σάββατο οπότε και τα μελτέμια θα αυξηθούν ξανά και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείονται και οι πρώτες βροχές του φθινοπώρου, που αναμένεται να επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Καιρός: Αίθριος με νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά-Παραμένουν τα μελτέμια  στο Αιγαίο | eirinika.gr

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καλές καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας με τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια-βορειοανατολικά (κυρίως ορεινά τμήματα) υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικά στη Ρόδο αναμένεται πολύ υψηλή επικινδυνότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-09-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών όμβρων και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]