Μάγεψε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι είπε “Αντίο” και μας χαιρετά

31 Αυγούστου 2023

Μάγεψε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, είπε “Αντίο” και μας χαιρετά σιγά – σιγά, με τη θέση του να παίρνει ο Σεπτέμβρης με το δική του σελήνη

Το Μπλε Ολόγιομο Φεγγάρι, η 13η πανσέληνος της φετινής χρονιάς φώτισε τον νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας από άκρη σε άκρη και είπε ” Αντίο” στον Αύγουστο που σήμερα το βράδυ μας χαιρετά επισήμως.!

mple feggari

ΑΘΗΝΑ

Τα περισσότερα έτη έχουν 12 πανσελήνους αλλά κάθε 2 ή 3 έτη έχουν 13. Αυτή η «επιπλέον» πανσέληνος πέφτει, φυσικά, σε μία από τις τέσσερις εποχές του έτους και έτσι η εποχή εκείνη έχει 4 πανσελήνους αντί για 3. Η τρίτη πανσέληνος εκείνης της εποχής, που πέφτει πολύ νωρίς για την εποχή της, ονομάζεται «μπλε φεγγάρι» και είναι εμβόλιμη κατά τρόπο ώστε το τέλος της εποχής να σηματοδοτείται από την τέταρτη πανσέληνο και έτσι να διορθώνεται το σφάλμα.

Σούνιο, Ελλάδα
Μάγεψε» η δεύτερη «υπερπανσέληνος» του Αυγούστου – Εντυπωσιακές εικόνες του  «Blue Moon»

ΣΟΥΝΙΟ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Το ”μπλε φεγγάρι” απλώνεται παντού και ανάλογα τη θερμοκρασία , την υγρασία, τα σύννεφα και άλλα στοιχεία που μπορούν να το επηρεάσουν αλλάζει χρώμα..!!

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2023 σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κυλλήνη, Ελλάδα.

ΚΥΛΛΗΝΗ

Φώτισε τον νυχτερινό ουρανό από την μία άκρη σε όλο τον πλανήτη, η υπερπανσέληνος του Αυγούστου και εκατομμύρια άνθρωποι, κράτησαν καρφωμένο το βλέμμα τους στον νυχτερινό ουρανό για να την θαυμάσουν

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Κωνσταντινούπολη

Μόσχα, Αγ.Πετρούπολη

Μόσχα

Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία

ΠΟΡΤΟ ΑΛΕΓΚΡΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΗΠΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΆΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]