Κλείνουν πάνω από 206 σχολεία και νηπιαγωγεία λόγω “υπογεννητικότητας”

31 Αυγούστου 2023

Κλείνουν οριστικά ή συγχωνεύονται πάνω από 206 σχολεία και νηπιαγωγεία λόγω υπογεννητικότητας, ε και, τι έγινε;

Τα εύλογα ερωτήματα είναι:

Τι κάνει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση για να αλλάξει αυτό το καταστροφικό τοπίο της Ελλάδας ;

Ποιες είναι οι παροχές που δίνει ο εκάστοτε Υπουργός για να παρακινήσει και εν τέλει να βοηθήσει τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά ;

Ένα απλό επίδομα δεν φτάνει, χρειάζεται στήριξη το ζευγάρι και σίγουρα οι κυβερνόντες γνωρίζουν πολύ καλά, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Μήπως θα έπρεπε όλοι οι εκεί έξω, οι υπεύθυνοι, να δώσουν “τη μεγαλύτερη βαρύτητα”, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που είναι ο αφανισμός του Ελληνικού Έθνους? Μήπως..?

δημογραφικό - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Δεν υπάρχουν πλέον παιδιά για να γεμίσουν τις τάξεις, αποτέλεσμα κάθε χρόνο και χειρότερη να γίνεται η κατάσταση στα σχολεία, αφού οι μαθητές ολοένα και λιγοστεύουν.

Η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας έχει άμεση επίπτωση στα σχολεία καθώς κάθε χρόνο δεκάδες σχολεία και κυρίως νηπιαγωγεία και Δημοτικά, κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αφού δεν υπάρχουν πλέον παιδιά για να γεμίσουν τις τάξεις.

Οι προβλέψεις των ειδικών δυστυχώς βγαίνουν αληθινές και όπως δείχνουν τα στοιχεία αν συνεχιστεί η ίδια τάση υπογεννητικότητας, μέχρι το 2035, δηλαδή κάτι λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, θα έχει «εξαφανιστεί» το 1/3 των μαθητών που φοιτούν σήμερα

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 «χάθηκαν» πάνω από 380.000 Έλληνες μέσα σε 10 χρόνια γεγονός που πρωτίστως αποτυπώνεται στην εκπαίδευση.

Εάν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, το ΙΟΒΕ υπολογίζει ότι μέχρι το 2035 ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008.

Σύμφωνα και με σχετική έκθεση της Βουλής, η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα… γερόντων, καθώς τα επόμενα τριάντα χρόνια οι θάνατοι θα είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Η Ελλάδα δεν γνώρισε μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την «έκρηξη» των γεννήσεων που σημάδεψε την πλειονότητα των ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη.

Χτες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση η οποία προβλέπει την κατάργηση 36 σχολείων εκ των οποίων 29 νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά . Επίσης την συγχώνευση 30 σχολείων εκ των οποίων 23 Νηπιαγωγεία και 7 δημοτικά. Στην ίδια απόφαση προβλέπεται η ίδρυση μόνο 10 σχολείων.

Τι κάνει τελικά η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση για να αλλάξει αυτό το καταστροφικό τοπίο της Ελλάδας ;

Την απάντηση την ξέρουν και από μόνοι τους ..

EAETE | Έρευνα για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα- Α΄μέρος - EAETE

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]