Αίθριος καιρός με καλές θερμοκρασίες

31 Αυγούστου 2023

Με αίθριο καιρό, ήπιες καιρικές συνθήκες και καλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η σημερινή μέρα

Σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου, προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Ήπιος καιρός το τριήμερο: ψιλόβροχο μάλλον την Πρωτομαγιά…

Όσο προχωράμε προς τον Σεπτέμβριο, θα βλέπουμε και την υγρασία να αυξάνει, να μικραίνει η διάρκεια της ημέρας.

Αύριο, Παρασκευή, ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας φαίνεται ότι θα εκτονωθεί μέσα στο Ιόνιο, θα δώσει όμως κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως προς τα ανατολικά και βόρεια.

Και τις επόμενες ημέρες δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο από πλευράς βροχοπτώσεων. Ίσως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να έρθουν βροχές από τα βόρεια προς τα νότια. Μέσα στο Αιγαίο ενισχύονται σημαντικά οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο, κάτι που αυξάνει και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Θα δούμε σίγουρα μέσα στο Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα μια υποχώρηση του υδραργύρου, κοντά στους 32 με 35 βαθμούς με τους βοριάδες να κυριαρχούν στο Αιγαίο

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και τη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 23 και 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 14 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο γενικά δυτικοί-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, στον Κορινθιακό έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]