Δεν τους άφηναν να παντρευτούν και αυτοκτόνησαν

25 Αυγούστου 2023

Δεν τους άφηναν να παντρευτούν και αυτοκτόνησαν, πέφτοντας από τον 5ο όροφο

Σαν σήμερα είχε συγκλονίσει την Ελλάδα τις 25 Αυγούστου του 1981, η αυτοκτονία δύο νέων που δεν τους άφηναν να παντρευτούν, αγκαλιασμένοι στη ζωή και στο θάνατο.

Ο άδικος λόγος που αποφάσισαν δύο νέοι από την Καβάλα να χάσουν την ζωή τους, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη την δεκαετία του ΄80, όταν έγινε γνωστό ότι αυτοκτόνησαν, επειδή οι οικογένειες τους δεν ενέκριναν την σχέση τους.

Ο Γιάννης  ήταν 21 ετών και εργαζόταν στην Καβάλα σαν γυψαδόρος και η 19χρονη Ελπίδα ήταν βοηθός σε κομμωτήριο.

Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν και γρήγορα ερωτεύθηκαν. Όμως η Ελπίδα ήταν ήδη αρραβωνιασμένη, αλλά όταν γνώρισε τον Γιάννη τον ερωτεύθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να χωρίσει. Τότε άρχισαν τα προβλήματα της Ελπίδας , αφού οι γονείς δεν ενέκριναν την σχέση αυτή και την πίεζαν να τον αφήσει και να γυρίσει στον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Η 19χρονη μη μπορώντας να αντέξει άλλο την πίεση των γονιών της, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι για να ζήσει με τον αγαπημένο της. Ωστόσο, ούτε αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση με τους γονείς να επιμένουν να γυρίσει στον πρώην της. Τότε το ζευγάρι, πήρε την μεγάλη απόφαση, να βάλει τέλος στην ζωή του.

Τα παιδιά βρήκαν μια πενταώροφη πολυκατοικία που χτιζόταν και μπαίνοντας μέσα, έκοψαν και οι δύο τις φλέβες τους, ανέβηκαν στην ταράτσα, ένωσαν με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών και βούτηξαν στο κενό, από ύψος 30 μέτρων.

Οι οικοδόμοι που πήγαν το πρωί για τις εργασίες τους, αντίκρισαν τα δυο πτώματα και αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για τουρίστες.

Όμως δεν άργησαν να ανακαλύψουν ποιοι ήταν οι δυο νέοι. Οι κάτοικοι στην κεντρική οδό Ερυθρού Σταυρού της Καβάλας με δάκρυα στα μάτια, τους έβλεπαν νεκρούς στο οδόστρωμα.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη ενώ ξεκίνησε η συζήτηση για το κατά πόσο οι γονείς έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή των παιδιών τους. Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε, πως το 1980 υπήρχε ακόμη σε πολύ μεγάλο βαθμό το συνοικέσιο, τα προξενιά και η προίκα.

Πηγή: mixanitouxronou.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]