Κρυμμένα στο μοτέρ του ψυγείου βρέθηκαν 64 κιλά κοκαΐνης 

18 Αυγούστου 2023

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν στο λιμάνι του Πειραιά 64 κιλά κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα στο μοτέρ του ψυγείου ενός κοντέινερ γεμάτο με γαρίδες που ερχόταν από το Εκουαδόρ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συμμετοχή τελωνειακών Αρχών καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου, 64 κιλά κοκαΐνης από εμπορευματοκιβώτιο στο Λιμάνι του Πειραιά.

Εντοπίστηκαν 64 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά

Τα καρτέλ από την Λατινική Αμερική έχουν αντιληφθεί ότι πλέον οι διωκτικές Αρχές της Ευρώπης ελέγχουν διαρκώς τα κοντέινερ που μεταφέρουν φρούτα και κυρίως μπανάνες και έτσι αυτή την φορά δοκίμασαν να στείλουν την κοκαΐνη, κρυμμένη πάντα στο μοτέρ του ψυγείου του κοντέινερ αλλά σε φορτίο με γαρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμιμος αποδέκτης των φορτίου με τις γαρίδες που δεν είχε σχέση με την κρυμμένη κοκαΐνη, είναι ο ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας εμπορίας θαλασσινών που παίρνει συχνά μεγάλες ποσότητες θαλασσινών από την Λατινική Αμερική και έτσι οι άνθρωποι του καρτέλ εντόπισαν ένα φορτίο που θεωρούσαν ότι δεν θα τραβούσε την προσοχή των Αρχών και έκρυψαν στο μοτέρ του ψυγείου τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (D.E.A.), εντοπίστηκε το εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 64 κιλά κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ξεπερνάει το ποσό των 2.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]