Η ανακοίνωση των Bad Blue Boys για τον αγώνα Ντιναμό – ΑΕΚ

14 Αυγούστου 2023

Ο σύνδεσμος των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Bad Blue Boys εξέδωσε ανακοίνωση στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου καλεί όλους τους φιλάθλους να επιδείξουν ενότητα και αλληλεγγύη στην αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Ποιοι είναι οι χούλιγκανς Bad Blue Boys - Ακροδεξιοί και  έτοιμοι να σκοτώσουν

Παράλληλα, γνωστοποιεί πως έξω από το γήπεδο θα υπάρχουν κουτιά συγκέντρωσης δωρεών για τους Κροάτες χούλιγκαν που είναι προφυλακισμένοι στην Αθήνα για την συμμετοχή στα επεισόδια και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη.

Η ανακοίνωση:
«Δεδομένων των συνθηκών που είναι γνωστές σε όλους, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη χορογραφία στον αυριανό αγώνα μέχρι να επιστρέψουν τα αδέρφια μας.

Ο Βορράς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του και θέλουμε να καλέσουμε όλους τους οπαδούς της Ντιναμό από όλες τις κερκίδες σε ενότητα και αλληλεγγύη, που πολλές φορές μας έβγαλε από δύσκολες καταστάσεις και μας οδήγησε στις μεγαλύτερες νίκες.
badBlue_1.jpg
  • Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας για τον σύλλογό μας και θέλουμε να διοχετεύσουμε τον πόνο, τον θυμό και την απογοήτευση που νιώθουμε σε 90 λεπτά υποστήριξης του συλλόγου μας και των παικτών για να πετύχουμε τη νίκη στο γήπεδο. Ως φίλαθλοι, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην υποφέρει ο σύλλογος εξαιτίας αυτής της κατάστασης!
  • Γύρω από το γήπεδο, καθώς και στον ίδιο τον αγώνα, θα συγκεντρωθούν δωρεές στα μπλε κουτιά μας για να βοηθήσουμε τους φυλακισμένους αδελφούς μας και όλοι όσοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπορούν να πληρώσουν δωρεές σε λογαριασμό».

«Φρούριο» το Ζάγκρεμπ για τον αγώνα

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το Ζάγκρεμπ, ακόμη και αστυνομικοί με πολιτικά κάνουν περιπολίες στην πόλη, ενώ το ξενοδοχείο Doubletree Hilton, όπου διαμένει η αποστολή της ΑΕΚ, είναι …περικυκλωμένο από την αστυνομία.

Αυτή είναι η εικόνα που δίνει η ιστοσελίδα της καθημερινής εφημερίδας της Κροατίας “sportske novosti” για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας, από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της πρωταθλήτριας και Κυπελλούχου Ελλάδας ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, που θα διεξαχθεί στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη εβδομάδα.

«Η φράση “δρακόντεια μέτρα ασφαλείας” φαίνεται λίγη για να περιγράψει την έκταση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την αποστολή της ΑΕΚ στην Κροατία» αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι «λίγο μετά το μεσημέρι, η αποστολή της ΑΕΚ προσγειώθηκε στο Ζάγκρεμπ. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, η αστυνομία έκλεισε όλους τους δρόμους, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας που τους συνόδευσαν από το αεροδρόμιο Φράνιο Τούτζμαν στο ξενοδοχείο Doubletree Hilton για να αποτρέψουν οποιοδήποτε επεισόδιο, ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Το Ζάγκρεμπ είναι σε κατάσταση πολιορκίας».

Και συνεχίζει: «Το ίδιο το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία για να αποφευχθούν νέα επεισόδια. Η Ντιναμό μας λέει ότι είναι σε συνεχή επαφή με την αστυνομία όσον αφορά τη διοργάνωση του αγώνα με την ΑΕΚ στο Μακσιμίρ. Το ματς με την ΑΕΚ είναι φυσικά υψηλού κινδύνου, οπότε η αστυνομία θα παρακολουθεί πολύ στενά όλα όσα συμβαίνουν. Γίνονται περιπολίες στην πολή, όχι μόνο από αστυνομικούς με στολή, αλλά υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]