Γκραν Κάνιον: 13χρονος επέζησε μετά από πτώση 30 μέτρων

14 Αυγούστου 2023

Ένας 13χρονος επέζησε, μετά από πτώση 30 μέτρων στο Γκραν Κάνιον, στην πολιτεία της Αριζόνα των ΗΠΑ

Ο 13χρονος στην προσπάθεια του να κάνει στην άκρη για να βγάλουν φωτογραφίες κάτι τουρίστες, κάθισε σε μια προεξοχή οκλαδόν και κρατιόταν από ένα βράχο κάποια στιγμή δεν άντεξε γλίστρησε και άρχισε να πέφτει.

«Μετά την πτώση, δεν θυμάμαι τίποτα» δήλωσε στον σταθμό KPNX, από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. «Θυμάμαι μόνο να ξυπνάω και να βρίσκομαι στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου και ενός ελικοπτέρου και να μπαίνω σε ένα αεροπλάνο και να φτάνω εδώ» συνέχισε.

Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν δύο ώρες για να τραβήξουν τον νεαρό Γουάιτ Κόφμαν σε ασφαλές μέρος από το σημείο που είχε πέσει και τελικά τον μεταφέρανε στο νοσοκομείο του Λας Βέγκας με σοβαρά τραύματα.

Γκραντ Κάνυον: 13χρονος επέζησε από πτώση 30 μέτρων

Από την πτώση έσπασε εννέα σπόνδυλους, το χέρι του, υπέστη ρήξη σπλήνας, ενώ κατέρρευσε και ο πνεύμονάς του, σύμφωνα με το BBC.

Στη διάσωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο 13χρονος ανασύρθηκε σε ασφαλές σημείο από μια ομάδα του Εθνικού Πάρκου Γκραν Κάνιον, που κατέβασε σχοινί μέχρι το σημείο όπου είχε καταλήξει καθώς η διάσωση με ελικόπτερο δεν ήταν εφικτή.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για το έργο όλων», δήλωσε ο πατέρας του 13χρονου, Μπράιαν Κόφμαν, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στη Βόρεια Ντακότα τη στιγμή του ατυχήματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]