Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο

13 Αυγούστου 2023

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα

Σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της μέρας σε πολλές περιοχές της χώρας

Άστατος καιρός και σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου

Επίσης, το σκηνικό του καιρού έως και την επόμενη Πέμπτη θα παραμείνει χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, με το μελτέμι λίγο να εξασθενεί, θα παραμείνουν όμως οι άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά στα μέσα της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά για σήμερα

Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και την Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.

Στις περιοχές των κεντρικών και νότιων τμημάτων των Επτανήσων θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης. Στα κεντρικά και κεντροδυτικά τμήματα της Στερεάς, της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, θα σημειωθούν επίσης τοπικές βροχές.

Στην Θεσσαλία και στην Ήπειρο, Εύβοια και Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές αλλά και στη Μακεδονία και στη Θράκη. Ίδιες καιρικές συνθήκες και από αργά το βράδυ στην ανατολική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και σε περιοχές της βόρειας Κρήτης.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Θερμοκρασιακά, στους 32 με 33 το πολύ 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα. Στους 29-32 βαθμούς στα βόρεια, στους 30-32 στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στους 29 με 32 στις νησιωτικές περιοχές.

Άνεμοι βοριάδες με 4 το πολύ 5 μποφόρ στα Επτάνησα, βοριάδες και στο Αιγαίο με 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 30 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται διαστήματα με κατά βάση εξασθενημένες τοπικές βροχές και τη θερμοκρασία από 21 έως και 31 βαθμούς Κελσίου. Άνεμοι από 3 έως 5 μποφόρ.

Ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός ης Δευτέρας, με τοπικές βροχές στα κεντροβόρεια της χώρας. Θερμοκρασία από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά.

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, με μικρό ενδεχόμενο να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βόρεια. Θερμοκρασία 35 με 36 βαθμούς και ανέμους βοριάδες στα πελάγη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]