Barbie: Ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office

7 Αυγούστου 2023

Προκάλεσαν, «κόπηκαν», καλύφθηκαν, αποσύρθηκαν. Έντεκα «έργα» που σημάδεψαν την παγκόσμια μουσική και αποτέλεσαν τη χαρά του συλλέκτη!

Το 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατάφερε να ξεπεράσει στο παγκόσμιο box office η ταινία της Barbie, με τις εισπράξεις της να αγγίζουν τα 1.352.756.895 δολάρια έως και τις 6 Αυγούστου 2023.

Barbie: Ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office | Ρεπορτάζ και  ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική

Η πολυαναμενόμενη ταινία για την πιο διάσημη κούκλα όλων των εποχών φαίνεται πως «φλερτάρει» πλέον την πρώτη θέση στο παγκόσμιο box office με τις πιο επικερδείς ταινίες, που προβλήθηκαν στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής την πρώτη θέση κατέχει η ταινία «The Super Mario Bros. Movie», μία παραγωγή της Universal Pictures σε συνεργασία με τις Illumination και Nintendo, οι εισπράξεις της οποίας ανέρχονται περίπου στα 1,357 δισεκατομμύρια  δολάρια, ενώ το budget της ταινίας ήταν 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Barbie στο αμερικανικό και το διεθνές box office

Οι εισπράξεις της ταινίας στη Βόρεια Αμερική άγγιξαν τα 459.381.000 δολάρια, ενώ σε διεθνές επίπεδο τα κέρδη ανέρχονται στα 572.100.000 δολάρια.

Παράλληλα, το «Oppenheimer», που έκανε πρεμιέρα την ίδια μέρα με την ταινία της Barbie, από την 11η θέση που είχε καταλάβει την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον βρίσκεται στην 7η θέση, τις εισπράξει του να φτάνουν τα 552.943.620 δολάρια, γεγονός που επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη δυναμική του κινηματογραφικού φαινομένου «Barbenheimer».

Το success story της Warner Bros και της Mattel ήδη γράφει τη δική του σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς η Barbie αποτελεί την ταινία που έχει πραγματοποιήσει το καλύτερο ντεμπούτο μέσα στο 2023 στα box office και το καλύτερο στην ιστορία της Warner Bros.

Όσον αφορά τις μετοχές των δύο εταιρειών στην προαγορά σήμερα, Δευτέρα σημειώνουν άνοδο. Ειδικότερα, η μετοχή της Warner Bros κινείται με άνοδο 0,39% και της Mattel με άνοδο 0,98%.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ταινία της Barbie αναμένεται να συνεχίσει να γράφει ιστορία στα box office ως η πιο επιτυχημένη live action ταινία που βασίζεται σε ένα παιχνίδι για παιδιά.

Άλλωστε, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενό μας, η ταινία της Barbie είναι μόνο η αρχή για την Μattel Films, η οποία σκοπεύει να δώσει ζωή και σε άλλους χαρακτήρες δημοφιλών παιχνιδιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]