Ποιος θέλει να σβήνει κεράκια μετά τα 50?

4 Αυγούστου 2023

Ποιος θέλει να σβήνει κεράκια μετά τα 50? Ας το παραδεχτούμε. Από μια ηλικία και μετά, αρκετοί από εμάς αρνούμαστε να γιορτάζουμε τα γενέθλια. Κρατάμε κρυφή την χρονολογία γέννησής μας, και στην τούρτα μας αντί για κεράκια, βάζουμε ένα απλό ερωτηματικό.

Ας παραδεχτούμε και κάτι ακόμα: αυτό το θέμα είναι γένους θηλυκού. «Κλείνω τα 50 σε λίγες μέρες και δεν είμαι σίγουρη ότι θέλω να τα γιορτάσω» μου είπε στο τηλέφωνο μια καλή μου φίλη. Η εξομολόγησή της με άφησε άφωνη, καθώς τα birthday parties της έχουν αφήσει εποχή.

Ο λόγος που σβήνουμε κεριά στα γενέθλια. Ένα έθιμο με την αρχή του στην  Αρχαία Ελλάδα | It's Possible

Προσωπικά στα 50 μου νιώθω ευγνώμων για τον κάθε χρόνο που περνάει και ανυπομονώ για τα επόμενα, πώς γίνεται εκείνη να νιώθει τόσο διαφορετικά?

Από εκείνη τη μέρα και εξής, άρχισα να παρατηρώ λίγο πιο προσεκτικά το πώς γιορτάζουν τα γενέθλιά τους φίλες και γνωστές.

Τι γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τι φωτογραφίες ανεβάζουν και πόσα φίλτρα βάζουν, πώς απαντούν στις ευχές μου ή εάν τις αφήνουν στο «διαβάστηκε», εάν το χαίρονται που μεγαλώνουν ή εξαφανίζονται από προσώπου γης με το «Μαμά, γερνάω» να παίζει στα ραδιόφωνα.

Γιατί δεν γιορτάζουμε τα γενέθλια από κάποια ηλικία και μετά «Η παραδοχή του “μεγαλώνω” δεν είναι για όλους τους ανθρώπους ένα εύκολο κομμάτι! ».

«Την ημέρα αυτή, πολλοί εστιάζουν στο παρελθόν και κοιτούν πίσω… σε όσα έκαναν και κυρίως σε όσα δεν έκαναν, με αποτέλεσμα να μελαγχολούν, πολλές φορές να νιώθουν μη αρκετοί, να απογοητεύονται. Την ίδια στιγμή, εν αγνοία τους και μοιραία ακυρώνουν άλλα τόσα…

Προσωπικά επιτεύγματα, όμορφες στιγμές, σχέσεις, νίκες, απολαύσεις, χαρές, τη σοφία τους. Έτσι, αποφασίζουν να «ακυρώσουν» και μια ακόμα όμορφη στιγμή με αγαπημένα πρόσωπα, τη γιορτή των γενεθλίων τους.

Σε όλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η ζωή είναι πολύτιμη και συμβαίνει τώρα, όχι χτες, και να μάθεις να επιλέγεις πού θέλεις να εστιάσεις. Σε σκέψεις που σου δίνουν δύναμη, χαρά και ώθηση, ή σε σκέψεις που σε οδηγούν σε συναισθηματικούς κυκεώνες?».

Γιατί αξίζει να γιορτάζεις τα γενέθλια σου ?

Γιατί είσαι μοναδική , και κανένας άλλος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη δεν μοιάζει, σκέφτεται, νιώθει, πράττει, αγαπά όπως εσείς.

Έχεις διασχίσει μία πορεία, με ευθείες και ζιγκ ζαγκ, ανηφόρες και κατηφόρες, που σε οδήγησε στο σήμερα.

Και ναι, τα κατάφερες, έφτασες έως εδώ.

Και συνεχίζεις ..

Κάθε χρόνος που περνά, σε κάνει πιο έμπειρη, πιο σοφή, πιο δυνατή, και σας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά θέλετε να είσαι!

Εν ολίγοις…

Εάν θέλετε να γιορτάσετε τα γενέθλια και να τα θυμάσε πάντα κάντε αυτά:

  • Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σου Κάε κάτι που αγαπάς και σε ευχαριστεί: πήγαίνε μια βόλτα στη θάλασσα, επισκέψου μια γκαλερί, απολαύσε έναν καφέ στο αγαπημένο σου στέκι. Σε αυτό το ραντεβού με τον εαυτό σας, δώστε λίγο χρόνο και εστιάστε στο πώς νιώθετε σε αυτό το χρονικό σημείο της ζωής σας.
  • Θέσε στόχους για τα επόμενα γενέθλια Αγόρασε ένα όμορφο ημερολόγιο, και καθιέρωσε τη συνήθεια να καταγράφεις την ημέρα των γενεθλίων σου τους στόχους και τα όνειρά σου: Θέλεις να κόψεις το κάπνισμα, να διαβάζεις περισσότερα βιβλία, να βγαίνεις πιο συχνά με τις φίλες σου , να ξεκινήσεις pilates, να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο, να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση… Η προσωπική σου λίστα θα είναι εκεί δική σου για να την ανανεώνεις ,να σβήνεις και να γράφεις ότι κατάφερες.
  • Κάνε ένα ωραίο δώρο στον εαυτό σου. Όλοι χαιρόμαστε με τα δώρα που μας προσφέρουν οι αγαπημένοι μας, γιατί όμως να μην χαρίσεις η ίδια στον εαυτό σου κάτι που πραγματικά θα σε κάνει χαρούμενη και θα είναι καθαρά δική σου επιλογή? Από ένα ωραίο βιβλίο και ένα καινούριο φόρεμα μέχρι ένα χαλαρωτικό μασάζ και εισιτήρια για μια μικρή απόδραση, αυτό το δώρο δεν χρειάζεται κάρτα αλλαγής, αυτό είναι σίγουρο.
  • Κανόνισε ένα πάρτι για λίγους και εκλεκτούς !
  • Αντί να περιμένεις να σου κάνουν πάρτι-έκπληξη, κανόνισε εσύ ένα πάρτι, μια έξοδο ή μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι.
  • Προαπαιτούμενο επιτυχίας: Να καλέσεις μόνο τους ανθρώπους που σου επιτρέπουν να είσαι ο εαυτός σου, και σε εμπνέουν να γίνεσε συνεχώς καλύτερη
  • Πείτε Ευχαριστώ σε όσους είναι πάντα εκεί Ως απάντηση στις ευχές των αγαπημένων σας προσώπων, γράψτε ένα μήνυμα στο οποίο τους ευχαριστείτε που υπάρχουν στη ζωή σας και την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Ακόμα καλύτερα, πείτε το τους πρόσωπο με πρόσωπο.
  • Συνδέσου με τη φύση . Η επαφή μας με τη φύση μάς το υπενθυμίζει με τον πιο απλό τρόπο, τι είμασγτε και από που ερχόμαστε, για αυτό και νιώθουμε τόσο γαλήνια και ήρεμα όταν, για παράδειγμα, κάνουμε μια βόλτα στην ακροθαλασσιά ή περπατάμε σε ένα καταπράσινο δάσος.
  • Γράψε ένα γράμμα στον μελλοντικό εαυτό σας Οραματίσου τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια. Τι θα σου έλεγε; Με φρόντισες, με ξέχασες, σε ευχαριστώ, με πλήγωσες, τα καταφέραμε, τι ωραία που περάσαμε μαζί, γιατί άφησες τα χρόνια να περάσουν, έκανες το καλύτερό σου, σου αξίζει περισσότερη ευτυχία…

Επίτρεψε στον μελλοντικό σου εαυτό να γίνει η έμπνευση για όσα ζεις τώρα.

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια; Ποια ευχή έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες –  Pronews.gr

Φέτος, σβήνοντας τα κεράκια σου, κλείσε τα μάτια για μια στιγμή, και πες στον εαυτό σου:

«Αντί να γιορτάζω τα χρόνια που περνούν, θα γιορτάζω κάθε σημαντική μου στιγμή, κάθε προσωπικό στοίχημα και επίτευγμα, κάθε λάθος και αποτυχία που με έκανε αυτό που είμαι σήμερα:

Παρούσα και εορτάζουσα κάθε ημέρα της ζωής μου. Να με χαίρομαι!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]