Προτείνω.. διακοπές στη Μάνη

2 Αυγούστου 2023

Οι διακοπές στη Μάνη και τα γύρω μέρη θα σου αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα βρεις το ιδανικό κατάλυμα για εσένα και την παρέα ή την οικογένειά σου και θα κανονίσεις πότε θα επιστρέψεις ξανά στα ίδια μέρη, αν δεν πας λοιπόν σε κάποιο νησί εφέτος, προτείνω Μάνη ανεπιφύλακτα.

Η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους προορισμούς που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά όλες τις εποχές του χρόνου. Και είναι λογικό μιας και σου προσφέρει πολλές επιλογές και έχει πολλές εναλλαγές στα τοπία όσα θα συναντήσεις.

Διακοπές στη Μάνη: Τέσσερις στάσεις που πρέπει να κάνεις

Κάνοντας ένα οδοιπορικό στη Μάνη, μπορείς σίγουρα να ξεχωρίσεις κάποια σημεία που θα θελήσεις να κάνεις στάση. Είναι οι all time classic επιλογές που αποτελούν καθόλου τυχαία, σταθερές αξίες.

Λιμένι

Αν δεις φωτογραφίες από το Λιμένι θα νομίζεις ότι είναι σαν καρτ ποστάλ. Είναι η πανέμορφη πολιτεία πάνω στη θάλασσα με τα σπίτια να έχουν μοναδική θέα. Το Λιμένι βρίσκεται σε ένα γραφικότατο κολπίσκο στη Λακωνική Μάνη, μετά την Αρεόπολη, με πολλά πυργόσπιτα. Δεν έχει αμμουδιά, ούτε είναι οργανωμένη παραλία. Παρ’ όλα αυτά, ενδείκνυται για βουτιές από τα βράχια, ενώ τα νερά της είναι καταγάλανα και αρκετά ρηχά με ψιλή άμμο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μαγαζιά για καφέ και φρέσκο ψάρι, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

Μην αμελήσεις να κάνεις μια επίσκεψη  στο Σπήλαιο Διρού όπου θα σε μαγέψουν οι εικόνες στο εσωτερικό του.

Διακοπές στο Λιμένι και στη Μάνη| All About Peloponnisos
Λιμένι, ένα στολίδι στη Μάνη - Sparta-Voice

Χαλικιά –Βάτα

Κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά στη Χαλικιά –Βάτα, κάτω από το Φλομοχώρι, όνομα που έχει πάρει από τα πολλά βότσαλα-χαλίκια που έχει όλη η παραλία. Με δύο μαγαζιά όπου μπορείτε να απολαύσετε καφέ, μεζέδες ή ψάρι.

Χαλικιά Βάττα - η πιο γαλάζια παραλία της Μέσα Μάνης - Karidotsouflo
Παραλία Χαλικιά Βάττα | ΠΑΡΑΛΙΕΣ | lakonia.mobi

Αρεόπολη

Στην είσοδο της Λακωνικής Μάνης, η Αρεόπολη στέκεται επιβλητική και σαν να έχει μείνει ανοιχτή μια σελίδα από κάποιο ιστορικό βιβλίο. Πλακόστρωτα σοκάκια, εκκλησίες αιώνων και κτήρια μιας άλλης εποχής θα σε υποδεχτούν. Οι κάτοικοι είναι πάντα πρόθυμοι να σου πουν ιστορίες από το παρελθόν και εσύ γοητευμένος θα τις ακούσεις. Αν είσαι από τους ταξιδιώτες που σου αρέσει να βλέπεις πολλά αξιοθέατα στις διακοπές σου, εδώ θα αράξεις για μέρες.

Αρεόπολη

Σκουτάρι

Σκουτάρι, μεγάλη παραλία με ψιλή χρυσαφένια άμμο κρυστάλλινα και ρηχά νερά, ιδανική για θαλάσσια σπορ. Ένα παράξενο εκκλησάκι βρίσκεται στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Υπάρχει ταβερνάκι με καλό και φθηνό φαγητό.

Σκουτάρι - Μάνη, Πελοπόννησος
Σκουτάρι, ανάμεσα στο Γύθειο και τον Κότρωνα | in.gr

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη με πολύ πράσινο και χαλαρούς ρυθμούς, είναι ακόμη ένα διαμάντι της περιοχής που πρέπει να επισκεφθείς.Πρέπει να είναι οπωσδήποτε μία από τις στάσεις σου αν κάνεις οδοιπορικό στη Μάνη. Είναι ένα γραφικό χωριό το οποίο έχει μεγάλη ιστορία μέσα στα χρόνια. Έχει υπάρξει και πόλη άλλοτε μεγαλύτερα και άλλοτε μικρότερη με αυτό το όνομα εδώ και 3.240 χρόνια. Αυτό που θα σου τραβήξει το βλέμμα και εδώ είναι τα πυργόσπιτα. Μπορεί να βρεις και κάποιο για να μείνεις. Η εμπειρία εντελώς ξεχωριστή και στην συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Η ανταμοιβή σου για το ταξίδι ως εκεί θα είναι επίσης οι μαγευτικές και πεντακάθαρες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Καγιάκ στην Καρδαμύλη, Πελοπόννησος - Δραστηριότητες στην Ελλάδα  εναλλακτικές περιπέτεια

Φονέας

Από τις πιο γνωστές… άγνωστες παραλίες της Μάνης, θα την βρείτε έξω από την Καρδαμύλη, με κατεύθυνση προς Αρεόπολη. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν δρόμο θα δείτε έναν δρόμο με άσφαλτο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον δρόμο με την άσφαλτο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο παρκαρίσματος με αρκετά δέντρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλα και έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός βατήρας για τους τολμηρούς.

Ένα ταξίδι στις ομορφιές της Μεσσηνίας

Δελφίνια

Κρυμμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, περιμένει να φιλοξενήσει τους γνώστες στα σχεδόν πάντα ήρεμα και κρυστάλλινα νερά της. 

Στα Δελφίνια, όμως, μπορεί κάποιος να μην αρκεστεί στην υπέροχη παραλία που βρίσκει μπροστά του. Μπορεί να κολυμπήσει λίγο πιο πέρα, προς τα βόρεια και να βρεθεί στη σπηλιά του Πολυόρα. Εκεί, τον περιμένει μία μικρή παραλία με άμμο κι ένα υπέροχο ντεκόρ από σταλακτίτες, όπως και η καντίνα η οποία βρίσκεται πάνω από την παραλία και εκεί μπορεί να απολαύσει κάποιος από ένα δροσιστικό ή ένα σνακ, μέχρι το ουζάκι του με το μεζεδάκι του. Είναι ιδανική περίπτωση για να κάνει κάποιος ένα διάλειμμα από τον καυτό ήλιο ή, να τελειώσει τη μέρα του στη θάλασσα ανακτώντας κάποια από τα υγρά και τις θερμίδες που έχασε.

Παραλία Δελφίνια - Messinian Mani
ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΟΥΠΑ ΜΑΝΗ | Mapio.net

Γύθειο

Το Γύθειο είναι για όσους αναζητούν κάτι περισσότερο από μια απλή διαμονή από όλες τις απόψεις. Ένας πολύ οργανωμένος οικισμός που τα έχει όλα και μπορείς να τον έχεις ως ορμητήριό σου για να γνωρίσεις όλη τη γύρω περιοχή. Αυτή η ιστορική κωμόπολη κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Το χρωματιστό λιμάνι με το μανιάτικο άρωμα είναι ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο αλλά και ήρεμο και ιδιαίτερα family friendly.

Γύθειο: η γη των θεών! - Voyaging The World

Μην ξεχάσεις να ρωτήσεις και να δεις και το άγνωστο ελληνικό νησί… της Ωραίας Ελένης. Θα ενθουσιαστείς…Λέγεται, λοιπόν, ότι σε αυτό το μικρό αλλά θαυμαστό νησί πέρασαν τον πρώτο τους βράδυ ο Πάρης και η ωραία Ελένη, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον Μενέλαο καθώς είχαν φύγει από τη Σπάρτη. Ακόμη και το όνομα του νησιού βασίζεται σε αυτή την ιστορία. Κι αυτό γιατί λέγεται ότι φεύγοντας, ο Πάρης άφησε πίσω του το κράνος του. Έτσι το νησί λέγεται Κρανάη. Ή πολύ πιο απλά και λυρικά νησί της Ωραίας Ελένης. Και ποιος δε θα ήθελε να το γνωρίσει κοντά. Και να ταξιδέψει με έναν παράξενο τρόπο πίσω στο χρόνο αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη.

Αν βρεθείς ποτέ εκεί (πράγμα το οποίο εύχομαι), θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας. Γιατί είναι κατασκευασμένος εκεί. Πρόκειται για έναν λευκό και οκταγωνικό φάρο ο οποίος έχει ύψος 23 μέτρα και είχε λειτουργήσει για πρώτη φορά με πετρέλαιο με τη δέσμη φωτός του να φτάνει έως τα 15 ναυτικά μίλια. Παρά το μικρό του μέγεθος το νησί διαθέτει ακόμη ένα σημαντικό αξιοθέατο στη Λακωνία.

Κραναη Λακωνία

Πολύ κοντά στον φάρο (τον οποίο θα ακούσεις να αποκαλούν και φάρο Κραναής) βρίσκεται ο εντυπωσιακός και συνάμα επιβλητικός πύργος Τζανετάκη. Εκεί πιθανόν να μην γνωρίζεις ότι στεγάζεται το Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, σε ένα πυκνό πευκοδάσος μαζί με το εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

undefined

Ενδεχομένως τα όσα θα δεις από μακριά δεν θα προλάβεις να τα δεις και από κοντά για αυτό δύο λύσεις υπάρχουν ή θα παρατείνεις τις διακοπές σου ή θα επιστρέψεις του χρόνου για την συνέχεια..!! Είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις ένα από τα δύο ..!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]