Τα καλύτερα τραγούδια των R.E.M.

1 Αυγούστου 2023

Ας θυμηθούμε τα καλύτερα τραγούδια των R.E.M και μερικές από τις μεγάλες τους επιτυχίες

Τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ήταν ένας εύφορος χρόνος για πολιτικά συνειδητά τραγούδια και η REM ήταν σίγουρα μία από τις πιο ξεκάθαρες μπάντες εκείνη τη στιγμή. Το “Crush Orange” είναι ένα τραγούδι που μοιάζει με ροδοκόκκινο λόγο από τη σκοπιά ενός στρατιώτη που πηγαίνει στον πόλεμο. Διαθέτοντας μια ισχυρή, βαρέλι-chested παράδοση, “Πορτοκαλί Crush” αντλεί μέχρι το αντιπολεμικό μήνυμα σε αρένα μεγέθους ύψη.

Οι Αμερικανοί R.E.M. έφτασαν με αξιώσεις απ’ το 1980 έως και το 2011.

15 στούντιο άλμπουμ η παρακαταθήκη τους με τελευταίο το εξαιρετικό Collapse into Now που, παρά την πλατιά εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε, δεν στάθηκε ικανό να εμποδίσει τη διάλυση της μπάντας.

Οι δίσκοι Out of Time (1991) και Automatic for the People (1992) θεωρούνται διαμάντια της σύγχρονης ροκ ιστορίας.

Τα 40 καλύτερα τραγούδια των R.E.M.

Η παρουσία τραγουδιών των R.E.M. στο soundtrack της πρόσφατης βραβευμένης σειράς “The Bear”, και στους δύο κύκλους της ανάμεσα σε πολλά άλλα άλλων, υπογράμμισε ξανά και δυναμικά την… σπορά τους.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως στη λίστα των R.E.M. δεν συγκαταλέγονται διάσημες στιγμές τους όπως τα “Losing My Religion”, “Shiny Happy People” και “Everybody Hurts”.

Έτσι συμβαίνει συχνά με πολλούς καλλιτέχνες. Λατρεύουν ή συμπονούν περισσότερο τα αδικημένα ή λιγότερο ευλογημένα… παιδιά τους

Εμείς όμως που τα αγαπάμε δεν μπορούμε να μην τα ακούμε..

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]